2BI

8 neobičnih načina korišćenja vašeg pametnog telefona kojih se možda niste sjetili

71 pregleda 10 komentar(a)
pametni telefon smart, Foto: Shutterstock
pametni telefon smart, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.10.2014. 11:46h

Pametni telefoni su stalno uz nas. Koristimo ih za različite stvari, međutim često zaboravimo da je njihova osnovna uloga, pored omogućavanja komunikacije, da nam omoguće da budemo produktivnije i efikasnije obavljamo stvari.

U nastavku vam navodimo nekoliko možda neobičnih ideja za njihovo korišćenje, koji vam mogu olakšati svakodnevni život, a o kojima možda niste razmišljali:

1) Sačuvajte flajere za naručivanje brze hrane

Umjesto da flajere skupljate u fioci negdje u stanu, slikajte ih i sačuvajte kao fotografije u svom telefonu.

2) Sačuvajte crteže vaše djece

Slikajte svaki crtež vašeg djeteta i nakon toga bacite papir. Bez obzira što bio svako više volio da ima papir u ruci, ovako je mnogo veća vjerovatnoća da će crteži biti sačuvani.

3) Sačuvajte lične podatke koji vam povremeno trebaju

Nekada vam za rezervaciju avionske karte može trebati broj vašeg pasoša. Zbog ovih i sličnih situacija, dobro je da podatke kao što je vaš broj pasoša ili broj pasoša članova vaše porodice imate uvijek uz sebe.

4) Sačuvajte izgled frizure kojom ste zadovoljni

Umjesto da objašnjavate kakvu frizuru želite, jednostavno pokažite svoju sliku na kojoj imate frizuru kojom ste zadovoljni. Ovo ne važi ukoliko imate frizuru kao autor ovog teksta...

5) Sačuvajte oznaku karmina koji vaša supruga korisiti

Ako postoji jedna stvar koja je najvažnija od svih koje smo naveli, onda je to ova.

6) Sačuvajte oznaku i izgled kese za usisivač

Kada god su mi javili da kupim kesu za usisivač, moje pitanje je bilo "Kako da tražim kesu, koja je oznaka?". Da se ovo ne bi stalno događalo, slikao sam kesu i sada samo pokažem fotografiju prodavcu kako bi znao kakva mi je potrebna.

7) Fotografišite mjesto gdje ste parkirali auto ako nije uobičajeno

Ukoliko uveče parkirate auto na nekom mjestu koje nije uobičajeno jer je gužva na parkingu, postoje velike šanse da se ujutru nećete sjetiti gdje ste parkirali auto. Ovo isto važi za parkiranje u tržnim centrima i slično. Zbog toga, nakon što parkirate auto, slikajte auto i nešto karakteristično po čemu možete prepoznati lokaciju gdje ste parkirali. Ovo može biti oznaka parking područja u tržnom centru ili butik pored koga ste parkirali blizu mjesta gde stanujete.

8) Sačuvajte spisak stvari koje treba da ponesete kada idete negdje često

Bez obzira da li su u pitanju svakodnevni odlasci na sastanke, ili popodnevna šetnja sa bebom u kolicima ne želite da vam se desi da dođete na odredište i onda shvatite da ste nešto zaboravili. Napravite spisak za ovakve situacije i odvojite nekoliko minuta da provjerite da li ste sve ponijeli, prije nego što krenete.

http://www.2bi.me/blog64.html