2BI

5 stvari koje treba da imate na vašoj Internet stranici

159 pregleda 1 komentar(a)
Internet, Foto: Bikyamasr.com
Internet, Foto: Bikyamasr.com
Ažurirano: 08.10.2014. 12:22h

Razlozi za postojanje Internet stranica su se značajno promijenili u posljednjih nekoliko godina. Ranije su Internet stranice služile kao skladište informacija o firmi. Drugim riječima, mogli ste da pročitate kada je firma osnovana, koliko ima zaposlenih, misija, vizija,...Dakle, na jednom mjestu mnogo informacija koje nemaju nikakvu, ili imaju veoma malu vrijednost za potencijalnog klijenta.

Međutim, danas Internet stranica treba da bude sastavni dio vašeg prodajnog tima. Kao takva, treba da olakša potencijalnom klijentu da shvati kako možete da mu pomognete da riješi svoje probleme. Zbog toga vam predlažemo da prilikom sljedećeg unapređenja uključite sledeće stvari:

1) Nekoliko jednostavnih riječi koje opisuju šta radite

Na naslovnoj strani treba da se nalazi vaša mantra. U nekoliko riječi treba da opišete šta radite, a da to bude jasno za sve koji pročitaju. Na primjer: "Mi pravimo namještaj", "Budite fit trenirajući kod nas", "Radite bolje koristeći IT".

2) Poziv da vas potencijalni klijent kontaktira

U najvećem broju slučajeva, jedini način koji se ostavlja potencijalnom klijentu da vas kontaktira jesu tzv kontakt informacije, odnosno posebna stranica gdje se nalaze brojevi telefona, e-mail adrese i slično. Umjesto ovoga, predlažemo da uključite jasan poziv da vas potencijalni klijent kontaktira i kupi od vas ono što želi. Na primjer, napravite dugme na naslovnoj strani gdje se otvara forma pomoću koje se može zakazati sastanak ili gdje se može popuniti narudžba.

3) Izgled stranice koji oslikava zadovoljstvo klijenta nakon što je koristio vaš proizvod ili uslugu

Internet stranica ne treba da bude posvećena vašoj firmi, već treba da bude posvećena vašim klijentima. Ukoliko se bavite proizvodnjom prozora, nemojte stvaljati na stranicu slike vaših pogona, već stavite slike kuće gdje su ugrađeni vaši prozori.

4) Jednostavnu kategorizaciju proizvoda ili usluga

Olakšajte ljudima da shvati koji od vaših proizvoda najviše odgovara njihovim potrebama. Naslovna strana ne treba da bude katalog vaših proizvoda. Sve što nudite izdijelite u 2 ili 3 kategorije kako bi jednostavnije usmjerili potencijalnog klijenta da traži dalje.

5) Potpunu usklađenost sa prodajnim procesom

Kao što smo i ranije rekli, Internet stranica treba da bude vaš prodavac. Kao što obučavate prodavca sve faze prodajnog procesa, tako i vaša stranica treba da bude u skladu sa ovim fazama.

Pitanje za vas: Da li vaša Internet stranica poseduje neke od stvari koje smo naveli? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici.

www.2bi.me

Bonus video: