BLOG

Hibridni rat

Hibridni rat i dalje traje. I trajaće. Naša dužnost je da pomognemo gospodinu Katniću, predsjednici Vrhovnog suda Medenici, ministru odbrane Boškoviću i drugim dokazanim patriotama, da taj rat zajedno dobijemo, odbranimo državu i tekovine.
2700 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pcnen.com
Ilustracija, Foto: Pcnen.com

Trideset godina Crna Gora je u permanentnom ratu. Odbrambenom, normalno. Poslije Palestine, u novijoj istoriji svijeta, to je najduži rat. U početku je Crna Gora vodile one uobičajene, konvencionalne ratove. Tada su rat protiv nas vodile ustaše, Alijini mudžahedini, balisti i domaći separatisti, te kompletna međunaradna zajednica, koja nam je uvela nepravedne i ničim zaslužene sankcije. Branila nas je Srbija.

Poslednjih desetak godina smo izloženi novoj vrsti rata tzv. hibridnom, a najveća opasnost nam prijeti upravo od Srbije. I Rusije.

Rusija je prije par godina pokušala da izvede državni udar, izazove nezapamćeno krvoproliće. Srećom, sve je na vrijeme otkrio i spriječio specijalni nam tužilac Katnić, kojeg nam je sami Bog poslao da obavlja tu nezahvalnu dužnost.

Katnić nas je spašavao i u onim prvim, nehibridnim ratovima. Hrabro se borio u Cavtatu, okružen sa trideset hiljada ustaša, među kojima je bilo mnoštvo bjelosvjetskih plaćenika, Kurda najviše. O Milovoju se već pjevaju junačke pjesme, gusle ječe o njegovoj hrabrosti, požrtvovanosti i pronicljivosti, a i Amar će, siguran sam, biti inspirisan njime. Uz Mila Đukanovića, sadašnjeg predsjednika a bivšeg premijera u desetak mandata, Katnić je najzaslužniji što je Crna Gora očuvala svoju suverenost, nezavisnost, postala ravnopravna članica NATO-a, rame uz rame sa SAD; lider u regionu, primjer demokratije, vladavine prava i sveukupnog napretka.

Da vas podsjetim, u hibridnom ratu koji se vodi još iz vremena jednog od Katnićevih prethodnika, čuvenog VDT-a Božidara Boba Vukčevića, iskonstruisanom aferom sa Moldavskom državljankom S.Č. pokušalo se diskreditovati naše nezavisno tužilaštvo i tadašnji premijer Đukanović. Ceh tog paklenog plana je platio nepotkupljivi i od svih poštovani tužilac Zoran Piperović.

U momentu kada je hibridni rat protiv nas, naše države, DPS-a i Mila Đukanovića počeo da dobija neslućene razmjere, Božjim proviđenjem za glavnog specijalnog tužioca je izabran Milivoje Katnić, a za VDT-a Ivica Stanković. Katnić se, lukavo, u javnima nastupima predstavlja kao polupismeni i neznaveni klovn i budala, a u stvari je genije sa paranormalnim sposobnostima. Tim moćima je otkrio i spriječio državni udar, pohapsivši skoro sve zavjerenike. Bila je to za njega još jedna dobijena bitka, ali je rat nastavljen. Hibridni.

Kada su počeli masovni protesti građana, zavedenih propagandom u tom hibridnom ratu, Katnić je u tren oka otkrio da je jedan od vođa protesta član organizovane kriminalne grupe, da mu je majka visoki funkcioner jedne opozicione partije, a da iz protesta stoji Istok (Rusija). Protestanti su ga živog spaljivali pred porodicom, ali je Specijalni sve junački izdržao. Nije podigao optužnicu protiv člana ove organizovane kriminalne grupe jer je mlad – a Milovije je humanista, a i imao je i preča posla. Preči posao je bio da razotkrije i potpuno razobliči glavu hobotnice u hibridnom ratu, odbjeglo lice sa potjernice Duška Kneževića.

Ko je Duško Knežević?

Duško Knežević je mafijaš i lopov, član organizovane kriminalne grupe, lice sa potjernice, koje se, u specijalnom ratu protiv Crne Gore uvuklo u prve redove vladajuće nomenklature i samog predsjednika Đukanovića. On je kupovao, radio i gradio po Crnoj Gori, vršio milionske malverzacije i pronevjere, a ujedno provodio odmore sa Đukanovićem i njegovom porodicom: plaćao mu račune, otvarao mu i pokrivao bankovne kartice… Cilj je bio da mu se približi i u datom trenutku, po nalogu stranih obavještajnih službi (sa Istoka), diskredituje crnogorsku vlast, institucije i državu, a prije svega oca države Đukanovića. Osim lažnog snimka na kojem je izbrisan početak i kraj, a gdje savjetnik predsjednika države Stijepović prima novac za kupovinu izbora, Knežević je poturio i lažne audio snimke sa sekretarom tužilaštva Nenadom Vujoševićem. Nenad Vujošević je u patriotskim medijima, preko noći sa pravom postao „Patak“.

Patak (i ja sam patriota) je već dvadesetak godina sekretar u VDT-u, tako da je, vjerujem, umiješan u aferu koja je namještena i uglednom bivšem VDT-u Božidaru Vukčeviću. Katnić je tek od prošle godine posumnjao u Patka, naložio da se prati i prisluškuje. Meni je bio sumnjiv još iz vremena kada je zajedno sa Bobom Vukčevićem, u vrijeme pauze, dolazio u podgorički kafić „Piccadilly“. Tada bi dolazile neke djevojke, često gimnazijalke, Bobo bi išao u stan izviše lokala sa njima – valjda da ih presliša gradivo, a Patku bi ostavljao mobilni telefon da se javi ako ga neko važan pozove.

No, iako mi je još tada Patak bio sumnjiv, nijesam znao ništa o hibridnom ratu, i da sam kao državni službenik obavezan da vjerujem i učestvujem u borbi protiv njega. Da sam tada znao za to, odmah bi to prijavio Božidaru-Bobu, ušao bih mu pravo u sobu, makar ga prekinuo u ispitivanju. Gradiva.

U hibridnom ratu, kao što sada sami možete da vidite, pokušavaju se urušiti naše nezavisne institucije – propagandom i fejk njuz vijestima. Prije svega tužilaštvo, zatim sudstvo, kasnije i policija. Srušene institucije znače srušenu državu. Iako je Crna Gora puna patriota, toliki intezitet propagandnog rata izazvao je sumnje u institucije i kod dobrog dijela njih, što je dobro primjetio najveći novinar-patriota kod nas Darko Šuković.

Karakteristika hibridnog rata su, da se pored stvaranja nepovjerenja u institucije, stvoriti isti osjećaj prema državnom rukovodstvu, Đukanoviću posebno. Fejk njuz vijestima stvara se utisak da su Milo Đukanović, brat mu – poznati bankar, sestra – čuvena advokatica, sin- uspješni investitor; te zet, kumovi, prijatelji… postali bogataši i multimilioneri zahvaljujući korupciji i političkim vezama, a ne zbog svojih urođenih poslovnih sposobnosti i umijeća.

U trodecenijskog ratu koji se vodi protiv nas, na prvoj liniji odbrambenog fronta su bili i novinari. Da nije bilo njihovog patriotizma i rodoljublja, pitanje je da li bi uopšte opstali. Zato bi bilo krajnje nepravedno ne pomenuti ih u ovom tekstu, makar dva najznačajnija. U prvom periodu, onom u kome se vodio konvencionalan rat protiv nas, perjanik odbrane u medijskoj sferi je bio čuveni patriota Emilo Labudović. U drugom i dužem periodu, beskompromisnu odbranu države, crkve, jezika, institucija i vođe je preuzeo živa legenda i bard crnogorskog novinarstva Darko Šuković. Zato sve prave patriote sponzorišu njegovu malu ali profesionalnu radio stanicu Antenu M, i neprevaziđenu Živu istinu.

Hibridni rat i dalje traje. I trajaće. Naša dužnost je da pomognemo gospodinu Katniću, predsjednici Vrhovnog suda Medenici, ministru odbrane Boškoviću i drugim dokazanim patriotama, da taj rat zajedno dobijemo, odbranimo državu i tekovine.

Ništa nas ne smije iznenaditi i pokolebati, čak ni ako uskoro doznamo da je i premijer Marković na neki način vrbovan od strane neprijatelja države u tom hibridnom ratu!

Preuzeto sa pcnen.com

Bonus video: