BLOG

Tri musketara!

Trojica diplomata ne spore, ni nadležnost svog ministarstva, niti nadležnost suda svoje države, već izražavaju svoj privatni humanitarni i humanistički stav. Anonimna javnost, ukrivena pod pseudonimima na društvenim mrežama i portalima, ih je već stavila pod ’gomilu’!
7577 pregleda 19 komentar(a)
Vlahović, Kaluđerović i Perović
Vlahović, Kaluđerović i Perović

Tri crnogorska ambasadora (Vašington-Vatikan-Vijena), izvršili au humanitarni ’udar’ na sramotom ošamućeno crnogorsko čojstvo. Pomogli su materijalno, odnosno egzistencijalno, (iz svog buđelara) svoju mlađu koleginicu Mirnu N. koja je, pod špijunskim okolnostima, posrnula na društvenim mrežama i ostala bez opstanka. Osobi s kojom je privatno komunicirala, a koja je javno prokazala, uputila je upit: “Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih!” Ovo, ’tekovine liberala’ su izgleda, najviše pogodile čuvare ’državnog poštenja’!

Sad su i navedeni diplomate ’pogođeni’ i pod upitom su? Biti ili ne biti…tamo đe su?… No, Njegoš je, podobniji, za svaki slučaj: ’’Mrite slavno kad mrijet morate.’’ (Uzgred; sva su trojica bili liberali neovisno od članstva.) Čojski Crnogorci su, u svoje pero, ako im se neko i crnogorske kape dotakne (a kamoli države), uzvraćali nemilosrdno… da je taj više nikad ne takne! Danas su se pod državnom kapom uzvijale duše pod(izd)ajničke, što obraz pod kamatu izdaju… pa ko više da… dok država pada do otpada. Za trideset godina, brukana je i klevetana na pasje obojke.

Da je, kojim slučajem, ovakva Crna Gora đevojka; takvu đevojčinu, niko uzeo ne bi. A narod bi reka’: ’’Na nju je svak gaće driješa.’’ Uzeli su joj obraz i narok, na dugi rok, oni koji je vode na neodređeno vrijeme.

Iz toliko, špijunski, ’presretnutih’ razgovora u kojima su participirali (neki drugi) vrli, crnogorski diplomati, prepoznaje se, da oni, tamo đe su bili diplomatski namjesnici, nijesu predstavljali Crnu Goru već sebe, podanišući tamošnjim tajkunima. Čudo jedno, ’ti’ državu nijesu pogodili… a s te adrese je i stigao ’državni udar’.

Ako je to nije pogodilo onda je ona promašena. Trojica diplomata ne spore, ni nadležnost svog ministarstva, niti nadležnost suda svoje države, već izražavaju svoj privatni humanitarni i humanistički stav. Anonimna javnost, ukrivena pod pseudonimima na društvenim mrežama i portalima, ih je već stavila pod ’gomilu’! Mirnini komentari su ‘mir božji’ kako se javno bije iz Amfilohijeve busije i anonimno (na portalima) iz busija njegovih sljedbenika i vrijeđa s leđa. Nekad afirmativna propagandna rečenica: ’’Crna Gora nema druge’’… danas je rugalica jer ’druge’ Crne Gore nema, a ona za koju smo glasali odavno je dilema.

Kuku MNE!

Bonus video: