KORISNO I PRIVATNO I POSLOVNO

[Poklon za vas] Isplanirajte 2018. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u

Kalendar možete koristiti da bi u njega unijeli sve stvari koje su važne za vas, a tiču se privatnog i poslovnog života
87 pregleda 1 komentar(a)
kalendar, kompjuter, Foto: Shutterstock
kalendar, kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2018. 08:02h

Većina kalendara koje imamo nam daje vizuelni pregled najviše jednog mjeseca ili manje od toga (nedjelja, dan). Ovakvi kalendari su dobri kada želimo da planiramo manje vremenske periode. Međutim, šta ako želimo da isplaniramo čitavu godinu ispred nas? Treba nam neki alat gdje možemo u isto vrijeme da sagledamo i nekoliko mjeseci pa čak i pola godine. Zbog toga je kalendar napravljen u Excel-u odlično rješenje.

Ideju sam dobio kada sam prije nekoliko godina pročitao blog Michael Hyatta-a u kome je predstavio koncept da se godina može isplanirati pomoću kalendara napravljenog u Excel-u. Ovaj koncept je preuzet iz knjige Stivena Kovija "Prvo ono najvažnije", gdje on kaže da prilikom planiranja uvijek treba prvo staviti tzv. "veliko kamenje" odnosno da prvo treba isplanirati stvari koje su za nas važne, a onda ostalo prilagoditi tome.

Kalendar možete koristiti da bi u njega unijeli sve stvari koje su važne za vas, a tiču se privatnog i poslovnog života:

  • Rođendani
  • Godišnjice
  • Praznici
  • Odmori
  • Poslovni skupovi na kojima planirate da učestvujete
  • Datume kada predajete periodične izvještaje
  • Termine redovnih sastanaka (nedjeljnih, mjesečnih , godišnjih)

Može vam biti korisno i da unesete datume isticanja određenih dokumenata kao što su lična karta, pasoš ili registracija vozila.

Kalendar možete preuzeti prijavljivanjem na našu listu ovdje, a mi ćemo vam ga poslati u vaše sanduče. Da bismo vam malo pomogli, unijeli smo datume svih praznika i neradnih dana u Crnoj Gori i Srbiji za sljedeću godinu, kao i još nekoliko datuma za koje smo mislili da vam mogu biti važni.

Preuzeto sa zeljkopopovic.com

Bonus video: