METROPOLA TURIZMA NA NOVOM POČETKU

Krapović: Budvom će upravljati mladi i stručni ljudi

"Mi smo u saznanju da će DPS kandidovati protivkandidata. To glasanje postaje samim tim tajno. Otvaraju se zakulisne priče. Ova većina ili postoji ili ne – ona će stati iza svog kandidata", rekao je Krapović
107 pregleda 36 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Dragan Krapović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.12.2016. 18:34h

Nakon što je opozicija u Budvi sinoć konačno postigla dogovor o formiranju vlasti u tom gradu, budući predsjednik opštine Dragan Krapović poručuje da će se nova vlast rukovoditi principima depolitizacije, a da su prioriteti zaustavljanje divlje gradnje i saniranje posljedica nastalih odlukama prethodne vlasti.

Krapović će biti predsjednik Opštine do 2018. godine kada će na čelu Budve doći kandidat Demokratskog fronta Marko Bato Carević.

Građani Budve koje je anketirala Televizija Vijesti zadovoljni su što prolazi stanje bezvlašća i imaju konkretne prijedloge kako da svim stanovnicima metropole turizma bude bolje.

Sjednica budvanskog parlamenta zakazana je za 29. januar, a na dnevnom redu naći će se rebalans budžeta, donošenje odluke o privremenom finansiranju Opštine i stavljanje van snage detaljnih urbanističkih planova "Budva centar" i "Petrovac centar". Zaustavljanje divlje gradnje i saniranje posljedica koje su nastale iz odluka prethodne vlasti trebalo bi da obilježe prve godinu upravljanje Budvom.

"Da je ono što je počelo da se gradi i što je u toku nikako ne treba zaustavljati, staviti u funkciju i u braunfild dijelu intervenisati. Insistirati da te građevine i to što su napuštene ruine se stave u funkciju i na neki način valorizuju", rekao je Krapović za TV Vijesti.

Podsjeća da postoji statutaturna mogućnost da se na dnevni red sjednice zakazane za 29. januar uvrsti i odluka o izboru predsjednika Opštine.

"Mi smo u saznanju da će DPS kandidovati protivkandidata. To glasanje postaje samim tim tajno. Otvaraju se zakulisne priče. Ova većina ili postoji ili ne – ona će stati iza svog kandidata".

Od nove lokalne vlasti Budvani očekuju rješavanje komunalnih problema kao i fer uslove pri zapošljavanju.

Krapović obećava da će lokalna preduzeća voditi profesionalci.

"Prije svega ćemo se rukovoditi principima depolitizacije. To su novi ljudi, mladi ljudi, čini mi se jako stručni, barem što se našeg dijela tiče koje ćemo mi kandidovati", obećao je Krapović.

Prema koalicionom dogovoru, Demokrate će voditi Sekretarijate za urbanizam, finansije, privredu i zaštitu imovine. Resor investicija pripao je Demokratskom frontu, koalicija "Budva mora", vodiće Sekeretarijat za lokalnu samoupravu, a "Bura budi Budvu" preuzima posao Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent.