POČELA ZIMSKA TURSITIČKA SEZONA

Kolašin: Uz pomoć sistema za pravljenje vještačkog snijega osposobljena staza

Novina su i instalirane panoramske kamere i meteorološke stanice pomoću kojih turisti i na sajtu ski centra Kolašin 1450 mogu svakodnevno pratiti visinu snijega na stazama i stanje na skijalištu
165 pregleda 3 komentar(a)
Kolašin, Foto: Printscreen (YouTube)
Kolašin, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 17.12.2016. 18:40h

Ni nestvarno lijepo vrijeme za ovo doba godine, ni to što na padinama nema snijega, nije omelo turističke radnike ski centra Jezerine u Kolašinu da otvore kapije skijališta. Zahvaljujući sistemu za pravljenje vještačkog snijega sezonu dočekuju spremniji nego ikad, a razloga za optimizam je, tvrde, puno.

"Svi segmenti našeg skijališta, a posebno bih izdvojio stepen pripremljenosti naših skijaških staza i to što smo stvorili uslove da se na njima može skijati i kada je sniježni pokrivač minimalan. Takođe i sistem za proizvodnju snijega pomoću kojeg smo proizveli dovoljne količine snijega da skijalište može da funkcioniše a pored toga i svi ostali segmenti", rekao je direktor ski - centra Jezerine Boban Šćepanović.

Za prve skijaše omogućena je upotreba ski lifta i pripremljena staza od oko 400 metara. Iako sezona nije počela punim kapacitetom, u ovom ski centru kažu da se to neće odraziti na cijene koje su na prošlogodišnjem nivou. Dnevni ski pas za odrasle je 15 eura a 11 za djecu. Ipak, novina je da će cijene rentiranja ski opreme biti manje i iznosiće 10 eura. Cijenama, ali i pripremljenom stazom od vještačkog snijega zadovoljni su i prvi gosti, većinom iz susjedne Albanije.

Novina su i instalirane panoramske kamere i meteorološke stanice pomoću kojih turisti i na sajtu ski centra Kolašin 1450 mogu svakodnevno pratiti visinu snijega na stazama i stanje na skijalištu. Na taj način, gostima je omogućena objektivna informacija prije donošenja odluke da li da posjete ovaj ski centar.