Škočnjak u dvorištu Gimnazije

Preko 60 učenika je učestvovalo u pripremi terena, svi su se potrudili da malo u sve to, ugrade i preduzetničkog duha
508 pregleda 0 komentar(a)
Voćnjak, Gimnazija, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Voćnjak, Gimnazija, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.12.2018. 12:13h

Iglice, kruške, višnje, jabuke, nar, šljive - samo su neke od voćki koje se nalaze u novom prostoru urbanog školskog voćnjaka u dvorištu gimnazije "Slobodan Škerović".

Parcelu, koja je bila neadekvatno iskorišćena, zarasla u korov, učenici, zajedničkim snagama sa profesorima, danima su čistili i pripremali za sađenje.

Naziv "Škoćnjak", svi su zajedno smisli, ideja je bilo puno, a energija dok su sadili bila je nevjerovatna, dobro su sarađivali, dok su nosioci ove aktivnosti učenici Volontereskog i Preduzetničkog kluba, sa koordinatorkama Aleksandrinom Vujačić i Vanjom Rakočević.

Profesorica Aleksandrina objašnjava da je ovo jedna bioproduktivna površina koja je u osnovi prilično višelojan projekat i ima mnogo više ciljeva od tog jednog voćnjaka. Navodi da, ako idemo u susret problemu koji se zove prekarbonski gradovi, onda je sasvim na liniji toga da škola počne sa učenicima, da osmišljava projekte kojima se grade njihove vještine, ne samo u učionici, već i vani, u jednom sjedinjenju sa prirodom, kroz greške i upornost.

Preko 60 učenika je učestvovalo u pripremi terena, svi su se potrudili da malo u sve to, ugrade i preduzetničkog duha.

Milo Popović kaže da su učenici Gimnazije i pokazali, još jednom, da su spremni da mijenjaju stvari i smatra da bi trebalo više da su uključeni u gradske aktivnosti.

Bonus video: