Autobus vam kasni? Evo kako da upotpunite vaše vrijeme

60 pregleda 0 komentar(a)
Statične novine, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Statične novine, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.12.2018. 12:04h

"Stojiš na stanici, smeta ti buka, od čekanja autobusa zapadne te muka, postajete ti dosadno, još interneta nema, stani mi imamo rješenje tog problema..."

A rješenje su "Stanične novine" koje će vas dočekati na svim autobuskim stajalištima u Podgorici.

Zahvaljujući učenicama Medicinske škole, Kristini Krivokapić, Alisi Bektašević, Emi Mušović i Tijani Vlahović, kao i njihovoj mentorki, profesorici Dejani Milić, vaše vrijeme, dok čekate bus, bude ispunjeno zanimljivim sadržajem.

Na stranicama se nalaze, između ostalog, pjesme Vita Nikolića, Desanke Maksimović, radovi Dada Đurića, ali i radovi mladih umjetnika, učenika ove srednje škole, stripovi, ali i korisnim savjetima za zdravlje.

Svjesne koliko mladi, ali i odrasli vremena provode skrolujući društvenim mrežama, igrajući igrice, one su se odlučile za raznovrstan sadržaj, jer kažu da su upravo zbog interneta, poezija, ali i ostali vidovi umjetnosti, potpuno neopravdano u sjenci.

Na ovom projektu učenice su dugo i vrijedno radile zajedno sa nastavnicom, a želja im je da novine budu dostupne svima, a nove primjerke možemo očekivati u narednim sedmicama.

Međutim, apeluju da kako bi što duže mogle da se koriste da ih građani čuvaju, i ne nose kući kako bi svi mogli uljepšaju čekanje busa.

Bonus video: