Advokati ponudili jemstvo: Aleksić napušta zatvor?

Branioci bivšeg vojnog obavještajca ranije su Aleksićevim porodičnim stanom garantovali da on neće bježati iz Crne Gore ukoliko mu sud ukine pritvor
4 komentar(a)
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2016. 18:20h

Radovan Aleksić, osumnjičeni za pokušaj ubistva policijskog službenika Predraga Šukovića narednih dana bi mogao napustiti istražni zatvor jer je danas i tužilac Željko Tomković dao saglasnost da se prihvati jemstvo koje su ponudili njegovi advokati Danilo Mićović i Milan Vujović.

Ipak konačnu odluku ce donijeti sudije podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović. Nedavno je i sam Aleksić sudiji prilikom rasprave o zahtjevu da se uz jemstvo brani sa slobode rekao da će biti dostupan istražnim organima tokom tog postupka, ako mu ukinu pritvor.

Branioci bivšeg vojnog obavještajca ranije su Aleksićevim porodičnim stanom garantovali da on neće bježati iz Crne Gore ukoliko mu sud ukine pritvor, a kako saznajemo tužilac Tomković smatra da je to dovoljno obezbjeđenje kao i činjenica da je osumnjičeni vezan za Crnu Goru.

Aleksić je uhapšen početkom oktobra na graničnom prelazu Dobrakovo, zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije Šukovića.

Tokom saslušanja negirao je krivično djelo, a svjedoci koji su ga navodno prepoznali sa slike koja je kružila medijima na posebna pitanja odgovorili su da su ovog osumnjičenog vidjeli zadnji put prije najmanje 15 godina.

Bonus video: