Pejović: Vlada odlučna da dovrši pristupne pregovore sa EU

Pejović, koji je predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju u Glavnom odboru DPS-a, učestvovao u Pragu na sastanku lidera Partije evropskih socijalista (PES) koji je bio posvećen aktuelnim izazovima EU
152 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Džeremi Korbin, Foto: Dps
Aleksandar Andrija Pejović, Džeremi Korbin, Foto: Dps
Ažurirano: 03.12.2016. 17:24h

Novoformirana Vlada je odlučna da u narednom četvorogodišnjem periodu zaokruži reformske aktivnosti, dovrši proces pristupnih pregovora i postane sljedeća članica Evropske unije (EU), kazao je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Andrija Pejović.

Pejović, koji je predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju u Glavnom odboru DPS-a, učestvovao u Pragu na sastanku lidera Partije evropskih socijalista (PES) koji je bio posvećen aktuelnim izazovima EU.

Na marginama sastanka Pejović je imao bilateralne susreta sa liderima socijalističkih, socijldemokratskih i laburističkih partija iz Evrope.

Pejović je u razgovorima naglasio da Crna Gora ostaje čvrsto opredjeljena da postane dio zajednice naroda koji dijele zajedničke vrijednosti demokratije, slobode i jednakosti, i da zajedno sa njima gradi stabilnu i prosperitetnu Evropu prilagođenu potrebama svojih građana.

"Pejović je prenio prenio odlučnost novoformirane Vlade da u narednom četvorogodišnjem periodu, zaokruži reformske aktivnosti, dovrši proces pristupnih pregovora i postane sljedeća članica EU", kaže se u saopštenju DPS-a.

U razgovoru sa predsjednikom PES-a Sergejem Staniševim, Pejović je prenio pozdrave i uručio pismo predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

"U pismu je izražena zahvalnost na podršci koju je PES pružila Demokratskoj partiji socijalista i na taj način doprinjela uspijehu koji je rezultirao pobjedom na izborima, što je imalo i regionalni značaj kao ohrabrenje proevropskim snagama u regionu", kaže se u saopštenju.

Sastanak lidera PES-a održan je u okviru PES Savjeta, koji se održava svake godine i na kojem se razmatraju politički prioriteti ove organizacije.

Bonus video: