Velimirović potpisao sporazum o priznanju krivice

Velimirović je crnogorskim istražiteljima otkrio da se navodno spremaju neredi u noći 16. oktobra a potom i detaljno ispričao plan kriminalne organizacije i da je sam vrbovao ljude da prisustvuju protestima
36 komentar(a)
Mirko Velimirović, Foto: Facebook
Mirko Velimirović, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.11.2016. 18:39h

Mirko Velimirović, jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora i ubistvo premijera Mila Đukanovića, potpisao je sa Specijalnim tužilaštvom Sporazum o priznanju krivice.

Kako Televizija Vijesti saznaje izviše izvora, Velimirović je Tužilaštvu prijavio plan ali je tajna na koliko se nagodio da provede u zatvoru. Sporazum se nalazi u Višem sudu u Podgorici i o njemu će odluka biti donijeta narednih dana.

Velimirović je crnogorskim istražiteljima otkrio da se navodno spremaju neredi u noći 16. oktobra a potom i detaljno ispričao plan kriminalne organizacije i da je sam vrbovao ljude da prisustvuju protestima.

U proširenoj naredbi o sprovođenju istrage navodi se da je Velimirović doprinio otkrivanju kriminalne organizacije a njegov zadatak je bio da nabavlja, skladišti i čuva oružje i municiju i prenosi poruke, koje je dobijao, preko Aleksandra Sinđelića.

Bonus video: