DF: ASK dostavljena kompletna dokumentacija, u skladu sa Zakonom

"Zanima nas kako će opravdati prihode od 1,3 miliona eura, ali Sreten im je nagovijestio kako da to urade. Naša dokumentacija je svima na uvid. Zaživjeće sloboda ovdje. Ono nije politički, već lični obračun. Želi da ugrozi naše date riječi", poručio je Đukanović
12 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.11.2016. 18:00h

Demokratski front (DF) dostavio je Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) najkompletniju dokumentaciju, pripremljenu u skladu sa Zakonom, poručili su predstavnici tog političkog saveza i ocijenili da je odluka da im se obustavi prenos novca sramna.

ASK je ranije ocijenila je da je potrebno privremeno obustaviti prenos budžetskih sredstava DF-u, jer, kako je saopšteno, taj politički savez prikupljena i utrošena sredstva u izbornoj kampanji nije transparentno prikazao.

Kako su kazali predstavnici DF-a na konferenciji za novinare, odluku Agencije još nijesu dobili, a za nju su saznali iz medija.

Funkcioner DF-a, Milan Knežević, rekao je da se potvrdilo ono što je taj političkih savez govorio, da je Agencija na strani Demokratske partije socijalista (DPS).

"Zašto nije još objavljen finansijki izvještaj DPS-a? Zato što je to porodična agencija. Kćerka Sretena Radonjića je udata za sina Duška Markovića", kazao je Knežević.

Kako je dodao, blokirajući novac DF-u, blokira se mogućnost da se ispune obaveze prema dobavljačima

"Oni, u stvari, najavljuju građanima da kreću u institucionalni obračun sa DF-om", kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, DF ima mehanizme da se zaštiti i, kako je rekao, odgovoriće adekvatnom mjerom.

"Čekamo rješenje da dobijemo a naći ćemo načina da ispoštujemo ono što smo potpisali", zaključio je Knežević.

Milutin Đukanović iz DF-a, naveo je da komunicirao sa Gorankom Vučinić iz ASK-a koja takođe nije imala odluku.

On je rekao da je to klasični teror Sretena Radonjića »koji izvršava naloge Duška Markovića, člana organizovane kriminalne bande«.

"Inkvizcija je bila demokratskija organizacija od ASK-a i čini sve da dođe do finansijke destabilizacije DF-a i konstituenata", smatra Đukanović.

On je kazao da će DF naći načina izmiri obaveze prema dobavljačima.

Prema njegovim riječima, još nema izvještaja DPS-a.

"Zanima nas kako će opravdati prihode od 1,3 miliona eura, ali Sreten im je nagovijestio kako da to urade. Naša dokumentacija je svima na uvid. Zaživjeće sloboda ovdje. Ono nije politički, već lični obračun. Želi da ugrozi naše date riječi", poručio je Đukanović.

Upitan da prokomentariše najavljeni bojkot parlamenta ukoliko se formira vlada sa predstavnicima manjina i proteste, Đukanović je rekao da će stavove prvo da usaglase sa ostalim opozicionim strankama.

"Bitno nam je da opozicija ostane jedinstvena. DF je uvijek spreman, ali ne želimo da prednjačimo, već sa opozicionim strankama da usaglasimo stavove", rekao je Đukanović.

Knežević je podsjetio da opozicija nije priznala rezultate izbora.

"Skupštinu ćemo bojkovati do daljnjeg, a zajedno ćemo razmatrati mogućnost organizovanja protesta. DF je spreman da mirno i demokratski protestuje", poručio je Knežević.

On očekuje akciono jedinstvo opozicije.

Bonus video: