Dikić vraćen u ZIKS, advokat zabrinut za njegovo zdravlje

Petrović nije iznenađen što je Aleksandar Sinđelić, koji se na početku istage teretio da je zajedno sa Dikićem organizovao kriminalnu grupu postao svjedok saradnik
11 komentar(a)
ZIKS, Foto: Screenshot (YouTube)
ZIKS, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.11.2016. 19:24h

Bivši šef srpske Zandarmerije Bratilsav Dikić ponovo je u Spužu, a njegov advokat ne skriva iznenađenje zbog ove odluke. Zabrinut je zbog uslova u kojima boravi njegov klijent za čije zdravstveno stanje su, kako tvrdi, i ljekari kontatovali da je loše i da povratak u pritvorsku jedinicu može biti poguban za njega.

"Naročito lekara neuropsihijatara koji je opsežno objasnio i najduže proveo vremena sa njim i koji je objasnio da je njegovo zdavstveno stanje jako loše i da njegovo psihičko stanje ne dozvoljava boravak u zatvoru i da je njegova peporuka da on ostane u bolnici uz medikamentovanu terapiju", kazao je za TV Vijesti Milan Petrović, advokat osumnjičenog Dikića.

Na dan izbora ovjelodanjeno je da je Dikić zajedno sa Aleksandrom Sinđelićem organizovao krivinalnu grupu koja je planrala teroristički napad. Nedavno je naredba o sprovođenju istrage promijenjena, pa je Dikić ostao samo član te grupe.

"Mi smo tvrdili od samog početka da nema materijalnih dokaza koji bi sa nekim velikim procentom sigurnosti mogli da potvrde tu osnovanu sumnju koja je bila opisana u naredbi za spovođenje istrage, tako da ja smatram da je to jedan pomak", kazao je Petrović.

To što je osumnjičeni Aleksandar Sinđelić juče dobio status svjedoka saradnika, za advokata osumnjičenog Dikića nije iznenađenje, s obzirom da se, prema nekim izjavama, Sinđelić sam predao i stavio Tužilaštvu na raspolaganje.

"Nakon njegovog saslušanja ćemo moći da znamo u kom pravcu će ići ova istraga i koji su to najzad dokazi koje ćemo mi čuti i kako je ta oragnizacija tekla i ko je organizator. Sada su se u naredbi za sprovođenje istrage pojavili neki drugi ljudi i na kraju ćemo vidjeti dokle će nas sve ovo dovesti."

Sa onim što je Sinđelić pričao nakon hapšenja do sada odbrana nije imala mogućnost da se upozna. Televizija Vijesti pouzdano saznaje da i pored spekulacija da bi se na spisku svjedoka saradnika mogao naći i osumnjičeni Mirko Velimirović, za sada Tužilaštvo ne razmišlja o tome da mu taj status i ponudi. U proširenoj tužilačkoj naredbi za sprovođenje istrage, Rusi Eduard Širokov i Vladimir Popov označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je htjela da nasilno zauzme Skupštinu, ubije premijera Mila Đukanovića i proglasi izbornu pobjedu Demokratskog fronta. Osim Rusa za terorizam u pokušaju osumnjičeni su i Sinđelić, Dikić, ali i srpski državljani Predrag Bogićević, Nemanja Ristić i Miloš Jovanović.

Bonus video: