Dragan Marović od danas u ZIKS-u, Miloš stiže početkom 2017.

"Svetozar Marović se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu, njegovo zdravstveno stanje je veoma loše, pod stalnom je kontrolom grupe ljekara..."
27 komentar(a)
Dragan Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Dragan Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 21.11.2016. 18:41h

Uzaludan je bio zahtjev Dragana Marovića da mu se odgodi izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od ukupno 13 mjeseci zbog učešća u korupcionaškim aferama u Budvi. Danas, kada mu je i isticao zadnji rok on se prijavio kako bi izdrzao dio zatvorske kazne, budući da je devet mjeseci već proveo u pritvoru.

"On je presudama Višeg suda u Podgorici osuđen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na kazne zatvora od po sedam mjeseci. Mi smo po objavljivanju presuda i po pravosnažnosti tih presuda stavili zahtjev za spajanje tih kazni oi Viši sud u Podgorici je donio jedinstvenu kaznu i izrekao mu kaznu zatvora od 13 mjeseci", kazao je za TV Vijesti Zdravko Begović, advokat osuđenih Marovića.

Dragan Marović je uhapšen u avgustu prošle godine, a iako je pritvoru proveo devet mjeseci, to ne znači da će “odležati” još četiri. Njegov advokat objašnjava da postoji mogućnost da iz pritvora bude pušten već narednih dana.

"Ja imam pravo na određene pravne ljekove pa ću kad se budu ispunili zakoski uslovi za tako nešto podnijeti molbu za uslovni otpust nakon dvije trećine izdržane kazne zaista smatram da moj branjenik Marović Dragan ispunjava sve zakonske uslove da mu se takvo rješenje donese i da mu se uslovi preostali iznos kazne", kazao je Begović.

Ono što je sasvim sigurno, društvo u spuškom zatvoru Draganu MaroviĆu neće praviti stariji brat Svetozar koji je priznavši da je šef kriminalne grupe koja je oštetila budvansku kasu za nekoliko desetina miliona eura, na osnovu dva sporazuma osim da vrati milion eura osuđen na ukupno tri godine i deset mjeseci zatvora.

"On se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu, njegovo zdravstveno stanje je veoma loše, pod stalnom je kontrolom grupe ljekara. Njegovo trenutno zdravstveno stanje je takvo da se kazna zatvora odlaže do daljnjeg dok zaista ne budu stečeni zakonski uslovi odnosno dok se njegovo zdravstveno stanje do te mjere ne popravi da bez opasnosti po život može stuputi na izdržavanje kazne zatvora", navodi advokat.

Zato će se zatvorskoj upravi kako bi mu dodijelila ćeliju u kojoj će provesti 11 mjeseci najkasnije do devetog januara morati javiti sin Svetozara Marovića, Miloš. On je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja izvršenog na organizovan način. Presuda je dostavljena kotorskom sudu krajem septembra, ali je potom tužilaštvo tražilo odlaganje izvršenja za tri mjeseca kako bi se mlađem Maroviću ostavilo vrijeme da obezbjedi 380 hiljada eura koliko je presudom dužan da vrati državi.

Bonus video: