Kočan predstavio "Iza prašine": Kako odbraniti čovjeka od ovoliko pustoši?

Knjiga ,,Iza prašine”, po riječima istoričara Šerba Rastodera, fascinantno je djelo koje se ne može svrstati u formu romana, novele ili pjesme
68 pregleda 0 komentar(a)
Esad Kočan, Foto: TV Vijesti
Esad Kočan, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.11.2016. 19:46h

Novinar i pisac Esad Kočan predstavio je publici svoju novu knjigu, koja nosi naziv “Iza prašine”. Autor knjige je na promociji istakao da se tokom pisanja vodio pitanjem kako odbraniti čovjeka od pustoši koju je sam stvorio. Knjiga je sinteza novinarskog žanra I proze a izdao je Almanah.

Knjiga ,,Iza prašine”, po riječima istoričara Šerba Rastodera, fascinantno je djelo koje se ne može svrstati u formu romana, novele ili pjesme.

"Osnovna polazišta u njegovim pričama je ljubav. Manjeg čovjeka, sa više ljubavi, teško sam mogao da zamislim. U tom sažetom poetskom iskazu Kočana toliko je istine, dubokih misli, da ja znam da njegovo filozofsko obrazovanje sa ovim poetskim darom … tvori fascinantnu naraciju", rekao je Rastoder.

Autor knjige duhovito ističe da ga dobrim autorom čine predgovori njegovih knjiga koje su pisali drugi.

"Zato što sve što napišete ima smisla ako nekog drugog podstakne da zađe u sebe I da piše neku svoju priču. Ja se kao i svi vi prosto pitam kako odbraniti čovjeka. I ponavljam jer me često pitaju. Kako to ljudsko biće odbraniti od ovoliko pustoši koje je posijao oko sebe", naveo je Kočan.

Ovo je treća knjiga Esada Kočana čiji je izdavač Almanah. Prve dvije su bile zbirke njegovih novinskih tekstova, uvodnika i komentara.

Bonus video: