Optimizam pred zimsku sezonu: Vještački snijeg opet samo u Kolašinu

Iz NTO-a kažu da će nastojati da od sljedeće sezone vještački snježni pokrivač imaju i druge skijaške staze u Crnoj Gori.
1 komentar(a)
NTO, Foto: Screenshot (YouTube)
NTO, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.11.2016. 18:18h

Novogodišnji koncerti koje će turističke organizacije organizovati u Podgorioci i primorskim gradovima, kao i najava bukinga turista iz regiona i Francuske razlog su što Nacionalna turistička organizacija sa optimizmom ulazi u zimsku turističku sezonu. U NTO vjeruju da će Crna Gora postati zanimljiva zimska turistička destinacija i zbog otvaranja hotela Šeraton u Kolašinu.

„Otvaranje se očekuje sredinom decembra i ovaj brendirani hotel će doprinijeti brendiranju Crne Gore kao visokopozicionirane turističke destinacije, ali privući neke nove ciljne grupe", kazala je Danica Banjević iz NTO.

Što se tiče novogodišnjeg programa, najatraktivniji tradicionalno nude primorske opštine. U novogodišnjoj noći u Baru će nastupiti Severina, a narednog dana Bajaga. Nova 2017. U Budvi će se dočekivati uz Perper i Željka Joksimovića, a prvog i drugog janura nastupice Sergej Ćetković, Parni Valjak i Neno Belan. Novogodišnji doček biće organizovan i na trgovima u Podgorici, Ulcinju, Tivtu i Herceg Novom.

"Ostaje da vas pozovem da se odlučite za jedan od ovih gradova. Svakako je važno da ostanemo u Crnoj Gori", kazala je Tijana Kotarac iz TO Budva.

I ove sezone topove za vještački snijeg imaće samo kolašinsko skijalište 1450. Turistički radnici na Žabljaku osmislili su zabavnu ponudu za dane kada na sjilaištima Savin Kuk i Javorovača ne bude bilo moguće skijanje.

„Ono što će se dešavati da će se uvesti u zimsku ponudu hodanje na krpljama, uvešće se nordijsko skijanje, hodanje na skijama gdje nije potrebno toliko snijega. Što je novo u ponudi sportska dvorna za sve koji ne mogu da uživaju u stazam postoji sporstka sala za stoni tenis i dvorana za kuglanje", kazala je Vanja Krgović Šarović.

„Negdje je naš plan da sa Ministarstva održivog razvoja i turizma u okviru podsticajnih mjera tokom naredne godine vidimo način da pomognemo i ostalim ski centrima da od naredne sezone makara na po jednoj stazi imaju vještačko osnježavanje“, navela je Banjević.

Novinu u ovogodišnjoj sezoni predstavlja i mogućnost noćnog skijanja u ski centru Javorovača. Jednodnevni ski pas u Kolašinu i na Savinom Kuku naplaćivaće se 15 eura, na Vučju 10 , Javorovači 8, a na Turjaku 6 eura.

Bonus video: