Info table na Orjenu: Popis ptica, zanimljivosti o turizmu, o posjeti Habzburga...

Postavljena su i četiri uređena odmorišta sa drvenim klupama i stolovima na lokacijama Đevojačke grede, Ploča od Vratla, Trešnja i Orjensko sedlo
142 pregleda 0 komentar(a)
Betsa projekat, Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
Betsa projekat, Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
Ažurirano: 15.11.2016. 16:16h

U okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu“ (BETSA) koji je finasirala Evropska unija, na Orjenu je realizovano nekoliko zanimljivih programa, kazao je Željko Starčević direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Na Orjenu je postavljeno 12 info tabli sa različitim zanimljivim sadržajima, počevši od topografskih prikaza, preko popisa karakterističnih ptica Orjena, istorijskih zanimljivosti o počecima turizma, posjeti princa Rudolfa Habzburga i Vjetrenom mlinu, Žlijebima kao jedinstvenoj ambijentalnoj cjelini, do info table o munikama - simbolu Orjena.

Postavljena su i četiri uređena odmorišta sa drvenim klupama i stolovima na lokacijama Đevojačke grede, Ploča od Vratla, Trešnja i Orjensko sedlo.

Na kraju projekta BETSA organizovana je završna konferencija u Baškoj Vodi (Hrvatska).

Projekat BETSA su zajednički realizovali Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Ekološko društvo Boke Kotorske u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske: Opštinom Baška Voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM.

Bonus video: