Specijalno tužilaštvo pokrenulo izviđaj protiv Pavićevića

"Specijalno državno tužilaštvo, po prijemu Informacije od strane D.V, istog je pozvalo i na zapisnik ga saslušalo na okolnosti koje je iznio u Informaciji. Tragom podataka koje je iznio, zatražena su potrebna obavještenja od Unutrašnje kontrole MUP-a i Specijalnog policijskog odjeljenja, koja su potom i dostavljena"
115 pregleda 10 komentar(a)
Milovan Pavićević, Vladan Delić, Foto: Arhiva Vijesti
Milovan Pavićević, Vladan Delić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.11.2016. 18:35h

Nijesu tvrdnje i optužbe pomoćnika unutrašnjih poslova Vladana Delića iznijete na račun šefa kriminalističke policije Milovana Pavićevića bile, kao što to u većini slučajeva bude "rekla - kazala". To proizilazi iz odgovora koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz kabineta glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, u kojem se navodi da je povodom tvrdnji Delića pokrenut izviđaj.

Izviđaj nije pokrenut samo na osnovu sumnji koje je Delić početkom avgusta iznio Specijalnom tužilaštvu o tome da je Pavićević umiješan u određene kriminalne aktivnosti.

"Specijalno državno tužilaštvo, po prijemu Informacije od strane D.V, istog je pozvalo i na zapisnik ga saslušalo na okolnosti koje je iznio u Informaciji. Tragom podataka koje je iznio, zatražena su potrebna obavještenja od Unutrašnje kontrole MUP-a i Specijalnog policijskog odjeljenja, koja su potom i dostavljena. Dostavljeni podaci dali su osnov za dalji izviđaj, koji je u toku", navodi se u odgovoru glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pavićević je odbio da prokomentariše pokretanje izviđaja. To ipak nije uradio lično. Bez obzira na to što se istraga odnosi lično na njega on je iskoristio pogodnosti Tima za odnose s javnošću, koji je u njegovo ime dostavio tražene odgovore.

"Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Milovan Pavićević nema komentar na pokrenuti izviđaj povodom iznijetih tvrdnji Vladana Delića načelnika Službe za pomoćne i zajedničke poslove u MUP-u. S tim u vezi vas obavještavamo da pomoćnik Pavićević od strane Specijalnog državnog tužilaštva nije kontaktiran u vezi službenih akata koje je uputio Vrhovnom državnom tužiocu i Glavnom specijanom tužiocu, a takođe nije pozivan u Specijalno državno tužilaštvo za potrebe izviđajnog postupka", saopšteno je iz Uprave policije.

No, Pavićević nije jedini prema kojem se sprovode istražne radnje. I Delić je, predmet obrade, ali tužilaca iz Nikšića. Istraga protiv njega, kako je Televiziji Vijesti to i zvanično potvrdio tužilac Stevo Šekarić, pokrenuta je još prošle godine na osnovu anonimne prijave.

"Da, Osnovno državno tužilastvo u Nikšiću vodi izviđaj protiv V.D. – službenika MUP-a zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i krivičnog djela falsifikovanje isprave. Tužilaštvo je pokrenulo izvidjaj na osnovu anonimne prijave u 2015. godini. Izviđaj je pokrenut vezano za sačinjavanje izvještaja radi obračuna i naplate prekovremenog rada, dok je radio u CB Nikšić i u vezi nabavke i registracije svog putničkog motornog vozila", navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva Nikšić.

Dakle, ko je Delića prijavio nepoznato je, ali ono što je poznato jeste da su on, Pavićević i Milorad Žižić u čiji rad je takođe pomoćnik ministra početkom avgusta ove godine iznio sumnje nekada radili zajedno u nikšićkom centru bezbjednosti.

Bonus video: