U Nikšiću planiraju postavljanje video nadzora za veću sigurnost

Iz Centra bezbjednosti Nikšić napominju da su za 11 mjeseci ove godine policijski službenici od građana, bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, privremeno oduzeli 76 komada vatrenog oružja, od čega se 60 nalazilo u ilegalnom posjedu. Oduzeto je i oko pet kg eksploziva i šest bombi
102 pregleda 7 komentar(a)
Nikšić policija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nikšić policija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 12.11.2016. 18:51h

Krv na ulicama Nikšića za nešto više od mjesec prolivena je tri puta.

Oktobar je počeo ubistvom Dragoljuba Mijuškovića, a nastavio porodičnom tragedijom u kojoj je stradala Biljana Kršikapa.

Pucnjava se nastavila i ove sedmice, kada su se na ulicama Nikšića mogle vidjeti scene iz vestern filmova. Slobode je lišen Dragoljub Delić (70) nakon što je, kako se sumnja kod solitera pištoljem ranio Antonija Boškovića (20), a onda se zaputio ka Dragovoj Luci, gdje je ispred porodične kuće pucao na Draga Kneževića koji je prošao sa lakšim povredama.

Na portalima nisu izostali crnohumorni komentari da Nikšić hvata priključak sa Barom i Kotorom i da se nakon pauze ponovo vraća u prvu ligu.

"Bezbjednosna situacija na području nadležnosti Centra bezbjednosti Nikšić je stabilna. Poslednjih godina se bilježi pad stope registrovanog kriminaliteta, a povećanje efikasnosti u borbi protiv kriminaliteta. S tim u vezi- Ističemo da su svi izvršioci pomenutih krivičnih djela identifikovani, lišeni slobode u vrlo kratkom periodu i procesuirani nadležnom tužilaštvu. Takođe, kod istih je pronađeno i oduzeto vatreno oružje sa kojim su izvršena ova krivična djela", saopšteno je iz Centra bezbjednosti Nikšić.

Sve pucnjave dogodile su se u sred dana, na različitim lokacijama u strogom centru grada, u blizini škola, vrtića, igrališta i gradskog korzoa. Na pitanje da li će pojačati kontrole najprometnijih tačaka, iz policije odgovaraju:

"Svakako da će uže gradsko jezgro "biti prioritet" u radu službenika Centra bezbjednosti Nikšić, a u planu je da se u saradnji sa lokalnom upravom uđe u realizaciju projekta postavljanja video nadzora na pojedinim tačkama u gradu.

Iz Centra bezbjednosti Nikšić napominju da su za 11 mjeseci ove godine policijski službenici od građana, bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, privremeno oduzeli 76 komada vatrenog oružja, od čega se 60 nalazilo u ilegalnom posjedu. Oduzeto je i oko pet kg eksploziva i šest bombi.

U saradnji sa Odsjekom za borbu protiv droge, najavljuju i procesuiranje lica koja se bave tzv. ”uličnom” prodajom narkotika.

Bonus video: