Još se ne zna ko stoji iza napada na novinara "Vijesti" Tufika Softića

Poslije ubistva Duška Jovanovića i serija nerasvijetljenih napada na medije, dio javnosti, medijska zajednica u CG ali i sam Softić koga već tri godine čuvaju policajci nisu pristali da se pomire sa brutalnim napadom
140 pregleda 1 komentar(a)
Tufik Softić, Foto: TV Vijesti screenshot
Tufik Softić, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 07.11.2016. 18:52h

Novinara Tufika Softića su nakon serije tekstovao o narko i kriminalnim grupama dvojica napadača pokušala ubiti ispred njegove kuće u Beranama prije devet godina.

Poslije ubistva Duška Jovanovića i serija nerasvijetljenih napada na medije, dio javnosti, medijska zajednica u CG ali i sam Softić koga već tri godine čuvaju policajci nisu pristali da se pomire sa brutalnim napadom.

Opomena da zašuti stigla mu je i u obliku bombe postavljene opet ispred kuće.

Nije zašutao pa je opet došlo, izgledalo je do pomaka u istrazi, ali se ispostavilo do nove velike prevare. Beranac Draško Vuković policiji i tužilaštvu u Beranama ispričao je detalje o nalogodavcu i dvojici izvršitelja. Taj segment farse izgleda ovako.

"Ja sam njega označio kao moguće i još nekoliko osoba iza klana kao moguće Sejo se ubacuju i niko ga nije salsušao do 2014. Tako je ni njega niti nekog drugog iz tog kriminalnog klana. 2 37+3 05 On se pojavi ne samo da to isprica policiji, vec to ponovi pred tuziocem iz Berana", kazao je Softić.

U tom trenutku u predstavi koja liči na dobro režiranu ali samo lakovjernima, Tužilaštvo napad na Softića tretira kao nanošenje teških tjelesnih povreda ali ne ipokušaj ubistva.

U pravnom smislu to znači da je djelo zastarjelo, pa je sve što je ispričao Vuković, priča bez pavnih konsekvenci.

Da nije žalosno bilo bi smiješno, ali je tragičnije ono što slijedi.

Te 2014. godine državno tužilaštvo opet pod pritiskom javnosti djelo prekvalifikuje u pokušaj ubistva.

Ali sada Draško Vuković kada je djelo prekvalifikovao je izjavio da se "šalio", kao i da to nije njegov potpis.

"On kaže da policija laže i da državno tužilaštvo laže. To je falsifikat ja to nijesam potpisao", dodaje Softić.

U ovom postupku Draško Vuković–Tužilaštvo gdje se on "šalio" Vuković u nagodbi daje 1.700 eura.

"Ja ne znam da li je to pravosnažno, ali sam vidio cifru od 1.700 eura. Prosto mi je nevjerovatno da neko može samo novčano da bude kažnjen, da ne govorim o takvoj cifri. Samo se nadam da se nećemo sretati ovako do 22 godien kada slučaj pokušaja ubistva zastarijeva", kazao je Softić.

Ili da se sretnemo a to je izgledan pravac u bespuće CG besuđa kad tužilastvo postigne sporazum sa tužilastvom o priznavanju sopsteven krivice i da nije radilo na rasvijetljavanju slučajem Softić.

Bonus video: