Korčok: Parlamentarni izbori potvrdili evropsku orijentaciju Crne Gore

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Korčok je iznio uvjerenje da će se, u skladu s ostvarenim rezultatima, otvaranje pregovora nastaviti dobrom dinamikom
1 komentar(a)
Ivan Korčok, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Twitter
Ivan Korčok, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.10.2016. 09:27h

Crna Gora je lider među državama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji (EU), a parlamentarni izbori potvrdili su evropsku orijentaciju zemlje, ocijenio je državni sekretar Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Slovačke. Ivan Korčok.

Korčok, koje opunomoćenik slovačke Vlade u Predsjedništvu EU Ivan Korčok, je u razgovoru sa glavnim pregovaračem Crne Gore sa Unijom, Aleksandrom Andrijom Pejovićem, na marginama međunarodne konferencije Globsec u Bratislavi, pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila na evropskom putu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Korčok je iznio uvjerenje da će se, u skladu s ostvarenim rezultatima, otvaranje pregovora nastaviti dobrom dinamikom.

"S tim u vezi je ponovio punu podršku slovačkog predsjedništva za otvaranje daljih poglavlja Crne Gore u pregovaračkom procesu i približavanju članstvu u EU", kaže se u saopštenju.

Pejović je, kako se navodi, informisao sagovornika o aktuelnom stanju u pregovorima i planovima za otvaranje preostalih poglavlja u kojima Crna Gora bilježi dobre rezultate.

Pejović je istakao da su, zahvaljujući velikom entuzijazmu, kvalitetnom i efikasnom radu crnogorskih institucija i pojedinaca, sprovedene temeljne reforme u gotovo svim oblastima i stvoreni uslovi za otvaranje novih poglavlja.

To će, dodao je, predstavljati još jedan iskorak prema punopravnom članstvu.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje i u vezi s rezultatima parlamentarnih izbora, saglasivši se da novu Vladu očekuje ozbiljan i odgovoran posao u pravcu finalizacije pregovora i pripreme za buduće članstvo u EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: