Televizija Vijesti povećala primat na crnogorskom informativnom prostoru

Prema zvaničnim podacima Telekoma i IPSOS-a, na dan izbora - 16. oktobra Televizija Vijesti je bila najgledanija u Crnoj Gori, dok su centralni dnevnik i Izborna noć bile daleko najgledanije emisije toga dana
73 pregleda 10 komentar(a)
završna debata TV Vijesti, Foto: Filip Roganović
završna debata TV Vijesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.10.2016. 16:12h

Televizija Vijesti povećala je primat na crnogorskom informativnom prostoru tokom kampanje za izbore 16. oktobra.

Zvanični podaci o mjerenju gledanosti Telekoma i IPSOS-a pokazuju da je od 1. do 20. oktobra, među najgledanijih 10 emisija, čak 5 bilo sa Televizije Vijesti.

Najveću gledanost, osim Vijesti u pola 7, imale su Izborna noć, emisija Načisto u kojoj je gostovao specijalni tužilac Milivoje Katnić kao i završna predizborna debata sa čelnicima najjačih partija.

Televizija Vijesti je svoju višegodišnju prvu poziciju po broju gledalaca informativnog programa zadržala i tokom nedavne predizborne kampanje, ali i u izbornoj noći kada je bila ubjedljivo najgledanija TV stanica u Crnoj Gori.

Prema zvaničnim podacima Telekoma i IPSOS-a, na dan izbora - 16. oktobra Televizija Vijesti je bila najgledanija u Crnoj Gori, dok su centralni dnevnik i Izborna noć bile daleko najgledanije emisije toga dana.

Tako je, po podacima mjerenja gledanosti – Izbornu noć na Televiziji Vijesti gledalo i do 43 posto građana koji su te večeri bili pred malim ekranima.

Centralna informativna emisija Vijesti u pola sedam, najgledanija je emisija u Crnoj Gori, a prosječna gledanost tokom oktobra dostizala je 100.000 ljudi. Dnevnik TV Vijesti je tokom kampanje imao duplo veću gledanost od drugorangiranog TV dnevnika u Crnoj Gori.

Veliku gledanost su postigle i predizborne Debate sa Petrom Komnenićem, a najgledanija je emitovana 4. oktobra kada je jedan od gostiju bio ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović koji je sukobio mišljenja sa predstavnicima opozicije Dritanom Abazovićem, Draganom Krapovićem i Draginjom Vuksanović. Tu emisiju pratilo je više od četvrtine gledalaca koji su u tom periodu imali upaljen TV. Zanimljivo je da ova debata, ne samo što je najgledanija emisija u ovogodišnjoj kampanji, već je i na youtube kanalu TV Vijesti imala najveći broj pregleda – gotovo 20.000.

Završnu debatu pred same izbore – 13. oktobra gledalo je 30 posto građana koji su u tom trenutku imali uključen televizor. U njoj su učestvovali lideri opozicije Nebojša Medojević, Miodrag Lekić, Aleksa Bečić i Ranko Krivokapić, ali i, kako će se kasnije ispostaviti, i najvjerovatniji budući premijer Duško Marković.

Velika gledanost emisije Načisto je tokom septembra i oktobra dodatno uvećana. Prošlonedjeljna emisija, u kojoj je gost bio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, srušila je rekorde za taj tip emisija sa udjelom u gledanosti odnosno šerom, od 27 posto i to je najgledanije Načisto u posljednje dvije godine.

Nova sezona emisije Bez granica, Seada Sadikovića, i u osmoj sezoni postiže veliku gledanost i šer joj dostiže 16 posto.

Takođe, tokom septembra i oktobra i jutarnji program - Boje jutra bilježi permanentni rast gledanosti.

Sve u svemu, po podacima do 20. oktobra, od 10 najgledanijih emisija u tom periodu čak pet je Televizije Vijesti.

Bonus video: