Svjetski putnik: Plivao sa ajkulama, jeo tarantule, preživio napad tigra

Ovaj 48-ogodišnjak, koji je preživio i napad tigra na Tajlandu, ističe da mu se nikada nije desilo da se razboli na putovanju. Posebno voli da provodi vrijeme sa raznim plemenima gdje ga uvijek lijepo dočekaju. Već u novembru kreće na sledeće putovanje tokom kog planira da obiđe još 10 država
193 pregleda 16 komentar(a)
Edin Krnić, Foto: Privatna arhiva
Edin Krnić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.10.2016. 17:22h

Podgoričanin Edin Krnić život je posvetio putovanjima.

Do sada je boravio u 82 države, a uskoro ponovo kreće na put tokom kojeg će obići još deset. Ističe da najviše voli da provodi vrijeme sa raznim plemenima koja ga uvijek lijepo dočekaju, a jezičke barijere lako prevazilazi.

Tokom putovanja upoznao se sa raznim kulturama, probao je meso tarantule, i preživio napad tigra. Gostujući u Bojama jutra, Krnić je istako i da se na putovanjima nikad nije razbolio.

Na prvo putovanje Krnić je krenuo prije 15 godina. Nakon što je obišao Kubu, Tajland i Brazil nastavio je dalje.

Posebno je fasciniran Japanom i preciznošću njegovih stanovnika.

„Sjećam se jedne situacije kada sam išao iz Osake za Keto, htio sam da posjetim jedan hram i pitam ja kad ću da izađem, on mi je tačno u sekundu rekao kad ću da izađem iz voza, oni su nevjerovatni.

U autobusu u Japanu, japanski vozač će svakom putniku koji izlazi na njegova vrata, ulazi se na zadnja, a izlazi na prednja i plaća, svakome će da kaže 'Arigato' ako izlazi majka s djetetom ili otac, dva puta će da se zahvali“, kazao je Krnić.

Kupao se na Islandu, prisustvovao kremiranju ljudi na Baliju, plesao s Pigmejima, plivao s ajkulama. Kako govori sedam jezika ističe da mu nije bilo teško da se sporazumije sa ljudima u bilo kom kraju svijeta.

„Najbolja je komunikacija biti pozitivan s ljudima, tako da se uvijek može mimikom i raznim gestovima s tim ljudima komunicirati“, kaže Krnić.

Krnić je imao priliku da degustira i raznovrsnu hranu.

"Interesantne su zmije pečene, koje su kao jegulje, ako ne znaš da je zmija misliš da si pojela jegulju neku ili ribu", rekao je Krnić.

"Ja sam tarantulu baš imao želju, onako, s merakom da pojedem i nisam se pokajao, odličan je“, kaže Krnić

Ovaj 48-ogodišnjak, koji je preživio i napad tigra na Tajlandu, ističe da mu se nikada nije desilo da se razboli na putovanju. Posebno voli da provodi vrijeme sa raznim plemenima gdje ga uvijek lijepo dočekaju. Već u novembru kreće na sledeće putovanje tokom kog planira da obiđe još 10 država.

"Idem u Namibiju specijalno zbog Himba plemena to su muškarci i žene, sa karakterističnom kosom, pošto je Namibija sva u crvenim bojama pustinje, oni u blato crveno od zemlje lijepe kosu, i kosa je ženi u 5,6 korijena, ali nešto fascinantno to jedva čekam da vidim", rekao je Krnić.

Krnić kaze da će dok god bude mogao putovati svijetom.

Bonus video: