Mićović: Zašto Aleksića ranije nisu ispitali u svojstvu građanina?

"Gledajući snimke koji cirkulišu na društevnim mrežama kao i u medijima, i laiku je više nego jasno da ne postoji apsolutno nikakva antropološka sličnost gospodina Aleksića sa izvršiocem krivičnog djela na štetu ospodina Šukovića", kazao je Mićović
448 pregleda 41 komentar(a)
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.10.2016. 17:32h

Nalaz antropološkog vještacenja pokazaće da li je bivši obavjšstajac KOS-a Radovan Aleksić, koji se sumnjiči da je pokušao da ubije policijskog službenika Predraga Šukovića, zaista osoba koju su neposredno nakon izvršenja krivičnog djela snimile nadzorne video kamere.

Aleksićeva odbrana je uvjerena da je to lako dokazivo.

Advokat Danilo Mićović pita i zašto njegov branjenik nije saslušan ranije, makar u svojstvu građanina, ako je već postojala anonimna prijava.

Dan nakon što je objelodanjeno da je bivši pukovnik KOS-a Radovan Aleksić u nedjelju uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo i to zbog sumnje da je 11. jula pokušao da ubije policijskog službenika Predraga Šukovića, otvorena je dilema o tome da li uhapšeni liči na osobu koju je policija ranije označila kao izvršioca krivičnog djela, nakon što je izuzela video zapise sa nadzornih kamera.

To će se sa sigurnošću znati nakon što bude obavljeno antropološko vještačenje, ali je Aleksicev advokat uvjeren da osoba sa video zapisa nije njegov branjenik.

"Gledajući snimke koji cirkulišu na društevnim mrežama kao i u medijima, i laiku je više nego jasno da ne postoji apsolutno nikakva antropološka sličnost gospodina Aleksića sa izvršiocem krivičnog djela na štetu ospodina Šukovića", kazao je Mićović.

Mićović postavlja i pitanje zbog čega, ako je već postojala anonimna prijava, njegov klijent nije saslušan ranije, makar u svojstvu građanina.

"U takvim slučajevima realno bi bilo za očekivati da ga makar pozovu na razgovor u Upravu policije, odnosno da prikupe obavještenja od njega kao građanina te da nakon toga izvrše antropološko vještačenje. Međutim to se nije desilo a prošla su gotovo tri mjeseca od dana kada je neko anonimno prijavio da se radi o gospodnu Aleksiću", kazao je Mijović.

"Začuđujući je i način lišenja slobode mog branjenika, dakle neko je sve to lijepo ispratio, njegov odlazak iz Podgorice prema Srbiji, vjerivatno da bi predstavili da on želi da pobjegne iz Crne Gore što je apsolutno netačno", tvrdi Mićović.

On ponavlja da se u vrijeme kada je ranjen policajac Šuković, Aleksić nalazio u Beogradu i da je tamo bio do 17. jula.

Nakon toga još nekoliko puta je išao za Srbiju što je sve, tvrdi Mićović, evidentirano na graničnim prelazima.

Radovan Aleksić bio je potpukovnik Vojske Jugoslavije devedesetih godina, a 2002. imenovan je za šefa Vojne obavještajne službe u Podgorici.

Poslije referenduma odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković, ranjen je 11. jula u centru grada, kada mu je napadač prišao s leđa i ispalio tri hica u noge.

Sve se dogodilo usred bijela dana naočigled nekoliko svjedoka, koji su policajcima opisali šta su vidjeli.

Bonus video: