OSUMNJIČEN DA JE POKUŠAO DA UBIJE PREDRAGA ŠUKOVIĆA

Aleksiću pritvor do 72 sata, advokat tvrdi da on nije kriv

Osumnjičeni je u svojoj odbrani iznio da nema nikiakve veze sa predmetnim krivičnim djelom ni događem koji se desio tih dana
181 pregleda 70 komentar(a)
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2019. 15:04h

Državljanin Srbije Radovan Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, potvrđeno kao i zbog neovlašćenog držanja oružja.

Aleksića je danas salušao tužilac Željko Tomković koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata. Branilac osumnjičenog tvrdi da Aleksić nema nikakave veze sa pokušajem ubistva Šukovića.

Nakon skoro tromjesečne istrage juče je zbog sumnje da je 11. jula pokušao da ubije policjskog službenika Predraga Šukovića uhapšen penzionisani pukovnik I bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije - 55.godišnji Radovan Aleksić.

Aleksić je priveden na graničnom prelazu Dobrakovo kada je rentakar vozilom pokušao da pređe iz Crne Gore u Srbiju.

Kakve dokaze su istražitelji do sada pribavili tužilac Tomković nije mogao da govori. Za Televiziju "Vijesti" otkriva međutim da nije gotovo antropološko vještačenje kojim će se potvrdili ili ne da je Aleksić zaista maskirana osoba, čiji je lik policija izuzela sa video nadzora i za koju se vjeruje da je pucala u Šukovića

"U daljem toku postupka biće sprovedeno antropološko vještačenje i tek nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke u om dijelu će se moći datio detaljnije izjašnjenje na to vaše pitanje", kazao je Tomković.

Odbrani vještačenje nije potrebno. Nakon što mu je pokazana sliku osumnjičenog sa nadzornih kamera - Aleksićev advokat je rakao:

"Ne to nije moj klijent", kazao je Milan Vujović, advokat Radovana Aleksića.

Njegov klijent oko 15 sati priveden je tužiocu Tomkoviću gdje je dva sata negirao izvršenje krivičnog djela i tvrdio da mu neko smješta.

"Osumnjičeni je u svojoj odbrani iznio da nema nikiakve veze sa predmetnim krivičnim djelom ni događem koji se desio tih dana. Zadržan je dalje 72 sata dok se ne izvrše navodno dodatna vještačenja. U vrijeme izvršenja krivičnog djela bio je u Beogradu zbog interesa istrage ne mogu vam dalje ništa više reći", kazao je Vujović.

On smatra da je to nastavak konstrukcije koja se vrši protiv njega od 1999. godine kada je on u Nikšiću prebijen

On je bio, kako se vjeruje, prva žrtva nezaboravnih "crnih trojki", o kojima nema dokaza da su postojale.

Advokat otkriva kako je došlo do hapšenja njegovog klijenta

"Osumnjičen je na osnovu anonimne dojave građanina u operativnom centru MUP-a CG", objasnio je Vujović.

Da je sve namještaljka, ubijeđeni su i prijatelji osumnjičenog koje je ekipa Televizije Vijesti zatekla ispred Tužilaštva.

Za kameru nijesu željeli da govore, ali su u neformalnom razgovoru tvrdili da je Aleksić bio u Beogradu što će potvrditi i vještačenje telefonskog listinga kada istražitelji to odrede.

Bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković u razgovoru za našu Televiziju odbio je da komentariše hapšenje Aleksića.

Šuković je ranjen 11. jula u centru Podgorice kada mu je napadač prišao s leđa i ispalio tri hica u noge. Pucnjava se odigrala usred bijela dana naočigled nekoliko svjedoka, koji su policajcima opisali šta su vidjeli. Vjeruje se da je cilj napada bio upozorenje.