DF: Stojanović se direktno uključio u izbornu kampanju DPS-a

I ministar unutrašnjih poslova iz redova opozicije kaže da je zaista neobično da direktor policije, organa koji za svoj rad odgovara vladi, saopštava nešto zašta niko u vladi nema informaciju
63 pregleda 71 komentar(a)
Slavko Stojanović
Slavko Stojanović
Ažurirano: 03.10.2016. 17:08h

Direktor policije Slavko Stojanović kazao je Dnevnim novinama da policija na dan izbora 16. oktobra neće tolerisati pokušaje izazivanja nereda, a kamoli napade na njihove službenike, kakvi su bili tokom prošlogodišnjih protesta Demokratskog fronta.

"Vrlo smo ozbiljno shvatili prijetnje Fronta i njegovih pristalica da neće priznati izborni rezultat osim onaj koji njima ide u korist, te da će biti tijesno svima koji ne budu sa njima poslije 16. oktobra, pa se za takav scenario i pripremamo”, saopštio je Stojanović.

Iz DF-a kažu da se ovakvim izjavama direktor policije direktno uključio u izbornu kampanju, te poručuju da što se tiče DF mogu biti potpuno mirni, jer haos u Crnoj Gori može da izazove samo premijer Milo Đukanović.

“Da li će Beba Popovića, savjetovati Milu Đukanoviću da pokuša tog dana da spriječi iskazivanje narodne volje, I da napravi neki haosi to ćemo tek da vidimo. Nadam se da Đukanović ima bar malo ostatka svijesti , da ima bar nekog pouzdanog prijatelja da ga dobro savjetuje, da se ne može suprostaviti većinskoj volji naroda, da mirno prihvati rezultate izbora”, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

Iz fronta poručuju da se nadaju da će svi učesnici izbora prihvatiti većinsku volju naroda. Medojević međutim ne želi da otkrije, gdje će I kako DF čekati rezultate.

“Ono što je izvjesno je da će DF tu noć pripremati slavlje, a ne nikako proteste niti bilo kakve upade u izborne štabove DPS , oni su ti koji pripremaju huligane I kriminalce , sa džipovima bejzbol palicama, fantomkama, I sa novcem da obilaze izborna mjesta po Crnoj Gori”, dodao je Medojević.

I ministar unutrašnjih poslova iz redova opozicije kaže da je zaista neobično da direktor policije, organa koji za svoj rad odgovara vladi, saopštava nešto zašta niko u vladi nema informaciju.

”Nikada, ni na jednoj vladi nijesmo dobili informaciju tog tipa, da imamo operativna saznanja, da imamo dojave da se spremaju neki nemiri na izborni dan, a sam tim koliko vidim tu informaciju osim direktora nema niko”, izjavio je Danilović.

Danilović je zabrinut da Stojanović podgrijava strasti, bez ikakvog razloga.

"Izjavama I stavovima, Stojanović ne brine samo ministra. Istu brigu imaju I u Savjetu za građansku kontrolu rada policije. Kažu da ljudi odgovorni u policiji ne bi smjeli da daju nikakave politčke, a posebno ne tenzične izjave", kazao je ministar unutrašnjih poslova.

“Terminologija, rječnik, ton je sasvim neprihvatljiv za građansku kontorlu polcije I zabrinjavajući sa jedne strane, zato što direktor polcije ima zakonsku obavezu , da neutrlano I dosljendo sprovede I primijeni zakon, ukoliko ima bilo kakva saznanja, da će se desiti neredi, incidentne situacije, da će doći do narušavanja javnog reda I mira u većem obimu, on zna koji je njegov posao u tom kontekstu, nema potrebe da o tome govori”, kazao je iz Savjeta za građansku kontrolu policije, Aleksandar Zeković.

Da li će Stojanović zbog ovih svojih stavova, ili zbog kritika koje već mjesecima trpi zbog bezbjednosne situacije u zemlji, odgovarati, znaćemo već ove sedmice, s obzirom da je ministar Danilović, dovršio svoj prijedlog za njegovo razrješenje I s tim predlogom u četvrtak ide prema vladi.

Bonus video: