INSPEKCIJA ĆE NASTAVITI DA UTVRĐUJE ŠTA JE UZROK

Podgoricom se širi neprijatan miris, ali ne znaju zašto

Zarubica kaže da smrad na koji su se žalili građani, a koji su i sami osjetili najviše podsjeća na zadah đubriva. Zbog toga su obišliiI gradsku deponiju Livade na Koniku, ali tamo nisu registrovali ništa neuobičajeno
50 komentar(a)
Podgorica, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Podgorica, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 08.02.2019. 15:32h

Već nekoliko dana Podgoricom se širi neprijatan miris, čiji uzrok nadlezna ekološka inspekcija do sada nije uspjela da utvrdi.

Glavna ekološka inspektorka Vesna Zarubica , kazala je TV Vijesti da su sa stručnjacima iz Centra za ekotoksikološka ispitivanja već obišli nekoliko lokacija u gradu, uključujući i Plantaže, ali da mjerni instrumenti koji mjere 25 parametara nisu ništa pokazali.

Zarubica kaže da će i narednih dana nastaviti da utvrđuju što je uzrok zbog kog stanovnici brojnih podgoričkih naselja napolje moraju začepljenog nosa.

Zarubica kaže da smrad na koji su se žalili građani, a koji su i sami osjetili najviše podsjeća na zadah đubriva. Zbog toga su obišliiI gradsku deponiju Livade na Koniku, ali ni tamo nisu registrovali ništa neuobičajeno.

"Protekla dva dana u medijima su se mogle čuti i pročitati razne teorije, među kojima i ona - da se prevrnuo kamion sa kokošijim izmetom na Bogetićima, koji su potom automobili raznijeli po gradu. Jedna od spekulacija je i da je miris posljedica proizvodnje vina u Plantažama

"Pošto je sad period proizvodnje vina osjetili smo taj miris komine ali nije bilo nešto neuobičajeno ili da je bio neki miris toliko jak da bi nešto tako mogao prouzrokovati. Tražili smo preventivno da se čitav sistem ispere da se eventualno očisti ako nešto ima, ali ništa nije ukazivalo da bi mogao da se napravi takav problem i da se osjećaju ti mirisi širom grada", rekla je Zarubica.

U kontrolu su se uključili i iz Vodovoda. Oni su otvarali šahte za fekalnu kanalizaciju u spornim djelovima grada kako bi vidjeli da tu ne leži problem.

"Nakon tog pregleda ni oni ništa nisu mogli da detektuju da je negdje bilo začepljenja. U svakom slučaju svima bi mnogo bilo lakše da smo našli nešto pa da smo krenuli u otklanjanje tog problema. Nastavićemo ovih dana utvrđivanje i pojačanu kontrolu svih tih nekih subjekata odakle pretpostavljamo da je moguće da bude izvor svega toga. Ali osjećaj je taj da se radi o nekoj organskoj materiji", rekla je Zarubica.

Preporučujemo za Vas