Han: Politički sporazum vlasti i opozicije obezbijedio je stabilnost države

Predsjednik crnogorske Skupštine, Darko Pajović, tokom posjhete Briselu razgovarao je sa Hanom i upoznao ga sa aktivnostima Skupštine u stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, kao i ostalim institucionalnim aktivnostima koji će ih učiniti znatno naprednijima u odnosu na izbore 2012
2 komentar(a)
Darko Pajović, Johanes Han, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Johanes Han, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2016. 09:03h

Politički sporazum vlasti i opozicije obezbijedio je stabilnost države, ocijenio je evropski komesar za susjedsku politiku i pristupne pregovore, Johanes Han, i čestitao Crnoj Gori na hrabroj odluci.

Predsjednik crnogorske Skupštine, Darko Pajović, tokom posjhete Briselu razgovarao je sa Hanom i upoznao ga sa aktivnostima Skupštine u stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, kao i ostalim institucionalnim aktivnostima koji će ih učiniti znatno naprednijima u odnosu na izbore 2012.

"Govoreći o političkom sporazumu vlasti i opozicije, Han je čestitao na hrabroj i u dijelu javnosti sasvim sigurno nepopularnoj odluci koja je obezbjedila stabilnost države. On je takođe izrazio divljenje zbog uspjeha Crne Gore da političku krizu razriješi bez uplitanja međunarodne zajednice", saopšteno je iz kabineta Pajovića.

Pajović je, tokom susreta sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine NATO Dejvidom Hobsom, kazao je da je uvjeren da punopravno članstvo Crne Gore u NATO-u garantuje mir i stabilnost države.

On je rekao da zato taj put nema alternativu i da će značajno uticati i na ostale zemlje Zapadnog Balkana.

"Oduševljeni smo što je Crna Gora na putu da postane punopravna članica NATO-a i Parlamentarna skupština čini svoj dio posla tako što utiče na ostale zemlje članice Alijanse da što prije ratifikuju Protokol o prostupanju, kako bi Crna Gora što prije postala punopravna članica NATO", naveo je Hobs.

Bonus video: