Pajović: Izborna atmosfera više demokratska i fer u odnosu na prethodni izborni ciklus

„Predsjednik crnogorskog parlamenta je naveo konkretne pokazatelje uloge Skupštine Crne Gore u demokratizaciji izbornog procesa i stopostotnom ispunjenju obaveza koje je parlament preuzeo“, kaže se u saopštenju
8 komentar(a)
Darko Pajović, evropski parlamentarci, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, evropski parlamentarci, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 28.09.2016. 16:56h

Priprema izbora u Crnoj Gori je dobra škola savremene političke komunikacije, ocijenili su evropski parlamentarci u razgovoru sa predsjednikom crnogorskog parlamenta, Darkom Pajovićem.

Kako je saopšteno iz Pajovićevog kabineta, on je imao izlaganje na sastanku Radne grupe za zapadni Balkan u Vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta (EP).

Pajović je, kako se navodi, govorio o izbornoj atmosferi koja je u mnogo većem stepenu demokratska i fer u odnosu na prethodni izborni ciklus, zahvaljujući sporazumu vlasti i opozicije koja je rezultirala formiranjem Vlade izbornog povjerenja.

„Predsjednik crnogorskog parlamenta je naveo konkretne pokazatelje uloge Skupštine Crne Gore u demokratizaciji izbornog procesa i stopostotnom ispunjenju obaveza koje je parlament preuzeo“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Pajović, odgovarajući na brojna pitanja poslanika EP koja su se odnosila na ulogu medija u izbornom procesu, ekologiju, prava manjina i odnos građana Crne Gore prema integrativnim procesima, rekao da je korpus proevropskih snaga u Crnoj Gori u ogromnoj većini.

„Crna Gora je orijentisana ka Zapadu, mi želimo da budemo dio zapadne civilizacije i nema promjene tog kursa. Potpuno smo svjesni potrebe jačanja institucija i vladavine prava“, kazao je Pajović.

On je zahvalio evropskim parlamentarcima na višegodišnjoj kontinuiranoj podršci koju pružaju Crnoj Gori u evropskim integracijama.

„Kao i na pozitivnom apostrofiranju uloge parlamenta u pripremi izbora koju su nazvali dobrom školom savremene političke komunikacije“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: