Pajović: Od donošenja zakona po modelu EU, značajnija je njihova implementacija

4 komentar(a)
Darko Pajović, Aivo Orav, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Aivo Orav, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 22.09.2016. 18:35h

Skupština Crne Gore je donošenjem 117 zakonskih akata i osnivanjem i aktivnim radom tri odbora ispunila obaveze preuzete potpisivanjem Političkog sporazuma između vlasti i opozicije i spremno dočekala izborni proces, ocijenio je predsjednik parlamenta, Darko Pajović.

On je danas primio novog šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aiva Orava i šeficu Sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji EU, Plamenu Halačevu.

Pajović je kako je saopšteno iz njegovog kabineta, uz dobrodošlicu i želje za uspješan rad novoj Delegaciji, naglasio imperativ integrativnih procesa Crne Gore.

“Od donošenja zakona po modelu EU, još je značajnija njihova implementacija, kao i usvajanje vrijednostizemalja sa značajno razvijenim demokratskim standardima, istakao je Pajović.

Tokom razgovora na temu predstojećih parlamentarnih izbora, Pajović je, kako je saopšteno, upoznao goste sa rezultatima rada Skupštine od juna ove godine i konkretnim doprinosom stvaranju ambijenta za značajno unapređenje izbornog procesa.

“Taj doprinos se između ostalog ogleda u donošenju 117 zakonskih akata, kao i osnivanju i aktivnom radu tri odbora koja su u direktnoj vezi sa izbornim procesom”, navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da je riječ o Odboru za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, Odboru za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, kao i Odboru za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.

„Time je Skupština Crne Gore ispunila obaveze preuzete potpisivanjem Političkog sporazuma između vlasti i opozicije i spremno dočekala izborni proces“, ocijenio je Pajović.

On je dodao da je potpisivanjem Političkog sporazuma iskazana volja učesnika na političkoj sceni za rješavanjem otvorenih pitanja, čime Crna Gora šalje pozitivne signale EU.

Bonus video: