Nikšićki komunisti: Mi smo preteča saveza sa Demokratskim frontom

Pristupanje Demokratskom frontu za nikšićke komuniste nije novost. Zajednički su nastupili na lokalnim izborima prije 4 godine, od kada , kako kažu, rade na istom cilju- smjeni odnarođene vlasti.
10 komentar(a)
Komunisti, Foto: YouTube
Komunisti, Foto: YouTube
Ažurirano: 10.09.2016. 19:09h

Povodom pristupanja Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore Demokratskom frontu u susret parlamentarnim izborima, oglasili su se nikšićki komunisti.

Oni su objasnili da su preteče tog saveza, jer sa opštinskim DF-om sarađuju od prošlih lokalnih izbora u Nikšiću, te da su shvatili da uprkos razlikama sa pojedinim partijama iz Fronta, imaju zajednički cilj- smjenu DPS-a. Za četiri godine, zaključili su i da se u savezu najviše pronalaze sa Radničkom partijom, vjerujući da je povratak radu i proizvodnji jedino što može spasiti Crnu Goru. Sa nikšićkim komunistima razgovarala je Dijana Blagojević.

Pristupanje Demokratskom frontu za nikšićke komuniste nije novost. Zajednički su nastupili na lokalnim izborima prije 4 godine, od kada , kako kažu, rade na istom cilju- smjeni odnarođene vlasti.

Radislav Stanišić iz JKPCG ističe da Nikšić ekonomski propada.

"89 godine kad je rušeno socijalističko rukovodstvo, tada su mladi poletni džemperaši Momir Bulatović i Milo Đukanović rekli da se tadašnje socijalističko rukovodstvo udaljilo od naroda + danas poslije 28 godina smo svjesni da je daleko gore nego kad su oni došli na vlast. Danas je Nikšić postao industrijsko groblje, više ima činovnika u opštini nego radnika u neposrednoj proizvodnji. Tada smo imali 18 000 radnika u proizvodnji, a grad je imao preko 22 000 radnika. Neki što sebe smatraju četnicima to je njihov problem, Mi smo 4 godine u koaliciji. Niko protiv nas nije izrazio ružnu riječ.", rekao je Stanišić.

U Frontu se najmanje pronalaze sa Novom srpskom demokratijom Andrije Mandića, na čijem udruživanju im zamjeraju i neke pristalice.

Milena Golubović, takođe članica JKPCG, smatra da je vrijeme za smjenu vlasti

"Najmanje smo sretni zbog Nove, mada ni oni nisu baš nacionaisti koliko im se pripisuje. Trebalo bi da se opozicija sva ujedini da se ovo čudo miče", rekla je Golubović.

Jedinstveni su i po pitanju članstva u NATO, a uvjereni su da promjene na ovim izborima može donijeti samo ujedinjena opozicija. Na pristupanje DF-u navelo ih je i to što je na ranijim izborima DPS uzeo njihove glasove pomoću Dontove formule, uprkos tome što joj nikad nisu bili naklonjeni.

Bonus video: