Detalji likvidacije: Ubica imao pomagača, poznavao Vukoslavčevića

Izlazak ispred zgrade bio je koban. Ubica koji je, kako je to već sa sigurnošću utvrđeno imao pomagače, u pravcu Vukoslavčevića je ispalio najmanje desetak hitaca kalibra devet milimetara
324 pregleda 18 komentar(a)
Željko Vukoslavčević ubistvo, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Željko Vukoslavčević ubistvo, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 08.09.2016. 17:41h

Krvavi mafijaški obračuni se nastavljaju. Sinoć je u Ulici Jovana Tomaševića ispred zgrade u kojoj je stanovao, u klasičnoj sačekuši ubijen 40-godišnji Željko Vukoslavčević

Dok istražitelji sklapaju mozaik nove mafijaške egzekucije koja se dogodila u samom centru Bara Televizija Vijesti pouzdano saznaje da prvi detalji istrage ukazuju da je Vukoslavčević poznavao ubicu. TV Vijesti saznaje i da se prije nego je ubijen, Vukoslavčević nalazio u porodičnom stanu odakle je izašao, vjeruje se, upravo na poziv njemu poznate osobe.

Izlazak ispred zgrade bio je koban. Ubica koji je, kako je to već sa sigurnošću utvrđeno imao pomagače, u pravcu Vukoslavčevića je ispalio najmanje desetak hitaca kalibra devet milimetara. Sagovornik TV Vijesti, blizak istrazi navodi i da je nakon što je pogođen, Vukoslavčević ranjen puzao po zelenoj površini, kada mu je ubica prišao i još jednom pucao u njega, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

Ubica i njegov pomagač, do mjesta zločina, utvrdili su istražitelji, došli su motorom na kom su bile tivatske oznake. Njim su nakon krvavog posla i pobjegli u pravcu barske pijace. To je jedan od razloga zbog čega se izuzimaju video zapisi sa mnogih kamera. Pitanje je ipak koliko će, ako i bude neka od kamera ulovila ubicu i njeovog pomagača, taj materijal koristiti istražiteljima da ih identifikuju, jer su, ukazuju prikupljeni dokazi, obje osobe imale kacige.

Da li zbog nepreciznosti ubice ili zato što je Vukoslavčević vidjevši zlu namjeru njemu poznate osobe pokušao da pobjegne, tek nekoliko hitaca zvršilo je u vozilima parkiranim ispred zgrade ubijenog Baranina. Mjesto zločina policija je pretražilvala do ranih jutarnjih sati, a uviđaju je prisustvovao i tužilac koji u interesu istrage nije mogao saopštiti mnogo detalja.

"U toku uviđaja sa lica mjesta su izuzeti određeni materijalni tragovi koji će biti predmet odgovarujućih vještačenja. Izviđaj je u toku a u toku izviđaja će biti utvrđene sve činjenice i okolnosti koje se odnose na način izvršenja predmetnog krivičnog djela. Takođe se intezivno preduzimaju odgovarujuće mjere i radnje u cilju identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela obzirom da je izvršilac još uvijek nepoznat", rekao je tužilac Željko Tomković.

Vukoslavčević je u policijskoj evidenciji vođen kao bezbjednosno interesantna osoba. Nedavno je izašao iz zatvora gdje je služio kaznu zbog nasilničkog ponašanja. Motiv njegove likvidacije biće utvrđen istragom. Za sada istražitelji provjeravaju tvrdnje da se navodno bavio zelenašenjem.

Bonus video: