Lazović dao izjavu u Specijalnom tužilastvu

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ranije je saopštio da je u toku istraga o privatizaciji Solane “Bajo Sekulić”
0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.09.2016. 14:47h

Potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i zamjenik predsjednika Savjeta za privatizaciju Vujica Lazović jutros je u svojstvu građanina dao izjavu u Specijalnom tužilastvu u postupku prikupljanja informacija o tome da Savjet još nije donio odluku da prihvati zahtjev Solane AD Ulcinj da se pravo korišćenja nad zemljištem Solane pretvori u pravo svojine.

Lazović je TV Vijesti u pisanom odgovoru potvrdio da je u pitanju tumačenje člana 419 Zakona o imovinsko pravnim odnosima kojim je predviđeno pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine ako je prilikom privatizacije plaćena tržišna naknada.

Ne­ri­je­še­ni svo­jin­ski od­no­si pro­blem su za pro­da­ju So­la­ne, kojom upra­vlja Euro­fond, ko­ji kon­tro­li­šu li­ca bli­ska bi­zni­sme­nu Ve­se­li­nu Ba­ro­vi­ću.

Pi­ta­nje svo­ji­ne bi­će ri­je­še­no tek na­kon što se iz­ja­sni Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju, ko­ji od 2011. ne od­go­va­ra da li je pri­li­kom ku­po­vi­ne ve­ćin­skog pa­ke­ta ak­ci­ja So­la­ne na ber­zi pla­će­na tr­ži­šna na­kna­da ka­ko bi pra­vo ko­ri­šće­nja bi­lo pre­ve­deno u pra­vo svo­ji­ne, ili ka­ko bi dr­ža­va, u slu­ča­ju da So­la­nu pr­o­gla­si za­šti­će­nim pod­ruč­jem, pla­ti­la od­šte­tu Euro­fon­du. So­la­na je zbog to­ga tu­ži­la dr­ža­vu.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ranije je saopštio da je u toku istraga o privatizaciji Solane “Bajo Sekulić”.

On je odgovarajući na pitanje poslanika u Skupštini Crne Gore Dritana Abazovića rekao da Tužilaštvo vrši vještačenja, traži određenu dokumentaciju od državnih organa, i izjašnjenje da li je u procesu privatizacije plaćena ekonomska cijena.

Bonus video: