Daković: Meso, mlijeko i mliječni proizvodi su potpuno bezbjedni za ishranu

Daković je objasnila da do petog jula u Evropi nije bila dozvoljena preventivna vakcinacija, kao i da je nama to dozvoljeno 15. jula. Ona je podsjetila i da upravo inspektorka Drašković kontroliše uvoz mesa
161 pregleda 5 komentar(a)
Vesna Daković, Foto: Savo Prelević
Vesna Daković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2016. 17:30h

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković poručila je da su meso, mlijeko i mliječni proizvodi u Crnoj Gori potpuno bezbjedni za ishranu.

Daković je reagovala na jučerašnje tvrdnje glavne veterinarske inspektorke Mirjane Drašković, koja je gostujući u Bojama jutra kazala da je Ministarstvo poljoprivrede kasno krenulo u vakcinaciju goveda zbog bolesti kvrgave kože, te da je na vrijeme trebalo zabraniti uvoz govedjeg mesa.

Daković je objasnila da do petog jula u Evropi nije bila dozvoljena preventivna vakcinacija, kao i da je nama to dozvoljeno 15. jula. Ona je podsjetila i da upravo inspektorka Drašković kontroliše uvoz mesa.

"Bojim se da to što je izjavila glavna veterinarska inspektorka nažalost govori u prilog njenom neradu, jer je to nešto što veterinarski inspektor, posebno glavni, treba da kontroliše. Čula sam neke informacije koje su došle nažalost upravo od nje, da meso već ne znam, da li je kvalitetno ili nije kvalitetno, ja vas uvjeravam, jer Mirjana Drašković nije jedini inspektor veterinarski u Crnoj Gori, posebno nije granični veterinarski inspektor, ja vas uvjeravam da svo meso koje se nalazi u Crnoj Gori je potpuno bezbjedno, nema nikakvog razloga za strijepnju po pitanju bezbjednosti mesa ili mliječnih proizvoda", kazala je Daković.

Bonus video: