Sa velikim očekivanjima bivši radnici KAP-a čekaju četvrtak

Poručuju da ne vide šta bi mogla biti prepreka za isplatu 5,4 miliona eura otpremnina. A i premijer, kažu, nema ništa protiv
0 komentar(a)
Bivš radnici KAP-a, Foto: Printscreen (YouTube)
Bivš radnici KAP-a, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 24.08.2016. 17:20h

Sa velikim očekivanjima bivši radnici KAP-a čekaju sjutrašnji dan. Oni vjeruju, da bi sjutra sve konačno moglo biti gotovo.

"Sutra je dan D, krajnje je vrijeme da se ispoštuje Zakon lex specijal. Nadamo se u Vladu da će sjutra staviti na dnevni red i da se ova agonija više završi", kazao je bivši radnik KAP-a Veselin Jočić.

Poručuju da ne vide šta bi mogla biti prepreka za isplatu 5,4 miliona eura otpremnina. A i premijer, kažu, nema ništa protiv.

"Mi sigurno računamo da će biti na dnevnom redu Inicijativa poslanika za realizaciju naših zakona na Vladi, kao što svi znamo, a i zna sva crnogorska javnost, da smo kroz nekoliko sastanaka sa Tarzanom Miloševićem, dobili uvjeravanja da premijer Milo Đukanović nema ništa protiv realizacija naših zakona. Na Vladi treba samo da se kaže da gospodin Konjević treba da izvrši potraživanje spiskova, a pare su već nađene, znači stvar je završena", kazao je predstavnik bivših radnika Nikola Raković.

Ukoliko i sjutra budu izigrani, slijedi nova blokada saobraćaja.

"Znači to je taj dio radikalizacije gdje ćemo da blokiramo ulicu kompletnu Svetog Petra Cetinjskog", kazao je Raković.

Ovom protestu danas su se prikljucili i bivši radnici cetinjske Košute.

"Nijesmo povezali radni staž, nijesmo dobili svojih devet plata, nijesmo dobili ni otpremnine, nijesmo dobili ništa. Firma koju smo mi posjedovali vrijedila je 32 miliona kada smo pošli pod stečaj, nije se ni olovka osušila, odnosno mastilo, kada su počeli da je prodaju", kazao je bivši radnik Košute Slkobodan Božović.

Sa bivšim radnicima "Košute" razgovarao je potpredsjednik Vlade Milorad Vujović. Zaključeno je da bi tužilaštvo trebalo da razmotri okolnosti pod kojima je izvršen stečajni postupak, zbog brojnih sumnja u regularnost.

Bivši radnici KAP-a okupiće se sjutra u devet sati na istom mjestu. Da prate rad Vlade, čekajući okončanje, kako kažu, njihove višemjesečne agonije.

Bonus video: