"NAJSTARIJI BOKELJSKI GRAD PROPADA"

Katurić štrajkom glađu želi da skrene pažnu na nebrigu o Risnu

Park u ovom primorskom mjestu, kaže Ljubica, nije jedino što je boli, iako ga je na volonterskoj osnovi održavala poslednjih šest godina
106 pregleda 5 komentar(a)
Risan štrajk glađu, Foto: TV Vijesti screenshot
Risan štrajk glađu, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 09.02.2019. 03:00h

Ljubica Katurić iz Risna već sedam dana štrajkuje glađu, a na taj čin odlučila se da bi skrenula pažnju javnosti na nebrigu nadležnih prema ovom primorskom mjestu. Tvrdi da najstariji bokeljski grad propada.

Katurić opasana transparentima sjedi ispod palmi u centru Risna, odbijajući da uzme hranu, a razlog za štrajk glađu objašnjava kao borbu za sredinu u kojoj živi.

Park u ovom primorskom mjestu, kaže Ljubica, nije jedino što je boli, iako ga je na volonterskoj osnovi održavala poslednjih šest godina. Risan je, ističe, najbolji primjer nebrige kotorske vlasti i države prema manjim sredinama, a problema je mnogo.

Kakva je situacija u Risnu, po riječima ove mještanke, pokazuje podatak da se plaža nije čistila, iako turistička sezona uveliko odmiče.

Neobičan način borbe za svoje mjesto Ljubice Katurić stigao je i do prvog čovjeka Kotora Aleksandra Stjepčevića, koji je, kaže ova Rišnjanka, došao da je obiđe.

Ono što je, ističe, najviše raduje jeste činjenica da je skupila hiljadu potpisa podrške mještana i turista u svojevrsnoj borbi za boljitak Risna, a vrijeme koje slijedi pokazaće da li je štrajk glađu Ljubice Katurić imao nekog efekta kod nadležnih organa u kotorskoj, ali i državnoj vlasti.