Srzentić: Tvrdnje Vujoševića neosnovane

U Reagovanju Srzentića navodi se da je najmanje očekivao da će Demos ostanak u vlasti pravdati krivičnom prijavom protiv njaga koja je, kako je kazao, u potpunosti neosnovana
1 komentar(a)
Savo Vujošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Savo Vujošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.08.2016. 19:21h

Opština Bar saglasna je sa tim da Direkcija za inspekcijski nadzor provjeri rad te lokalne samouprave, poručio je predsjednik Opštine Zoran Srzentić, navodeći da je neosnovana krivična prijava koju je protiv njega podnio Pomoćnik sekretara za ekonomiju i finansije, Savo Vujošević. Vujošević, koji je na tu funkciju imenovan po lex specialisu, saopštio je danas da je podnio zahtjev Upravnoj inspekciji za ponovni nadzor rada organa Opštine Bar, kao i krivučnu prijavu protiv Srzentića zbog toga što je, kako tvrdi Vujošević, iz budžeta Opštine isplaćivao novac radnicima koji nijesu dolazili na posao. U Reagovanju Srzentića navodi se da je najmanje očekivao da će Demos ostanak u vlasti pravdati krivičnom prijavom protiv njaga koja je, kako je kazao, u potpunosti neosnovana. On je naveo da su u Opštini saglasni da Direkcija za inspekcijski nadzor Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ministarstva unutrašnjih poslova provjeri navode Vujoševića. "To nam može biti samo od koristi. Inače, broj zaposljenih u Opštini Bar je u 2016. godini smanjen za 23, odnosno sa 278 na 255 zapošljenih“, kazao je Srzentić. Prema riječima Vujoševića, u organima Opštine Bar postoji uredna evidencija o prisutnosti zaposljenih na radu koju vode odgovorna lica.

„Vezano za navode oko DUP-a 'Maljevik', obavještavamo vas da Opština Bar nakon nedavne sjednice Skupštine Opštine nije pokretala nikakve radnje po ovom pitanju, a prethodno su preduzete sve radnje u pogledu zaštite interesa Opštine, jer je stavljena hipoteka na nekretninu firme 'Sonuba Montenegro' i javnom izvršitelju predat predmet na izvršenje", kaže se u reagovanju Srzentića.

Bonus video: