Stanić: Poštovaćemo svačiji izbor, i ulazak u Vladu je bio autonomna odluka

Portparol SDP-a Mirko Stanić, kaže za TV Vijesti da će se ova stranka nakon obavljenih konsultacije rukovoditi ispunjenjem cilja zbog kog je i ušla u prelaznu vladu i, a to su fer i slobodni izbori
110 pregleda 6 komentar(a)
Mirko Stanić (Novine)
Mirko Stanić (Novine)
Ažurirano: 15.08.2016. 19:17h

Nakon što je Demos Miodraga Lekića juče odlučio da ostane u Vladi izbornog povjerenja, a Građanski pokret URa ranije donio odluku da je napušta zbog kršenja Sporazuma o fer izborima, čeka se odluka Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića. Oni će o tome odlučiti na sjednici Glavnog odbora 22. avgusta.

Portparol SDP-a Mirko Stanić, kaže za TV Vijesti da će se ova stranka nakon obavljenih konsultacije rukovoditi ispunjenjem cilja zbog kog je i ušla u prelaznu vladu i, a to su fer i slobodni izbori. Iz URE poručuju da odluka Demosa, suprotna njihovoj, ne remeti odnose i dalju saradnju. Predsjedništvo DPSa odluku GO DEMOSa vidi kao odgovoran odnos prema preuzetim obavezama.

"Sve partije mogu, kao što su donijele odluku da uđu u Vladu autonomno, tako i da donesu odluke oko eventualnog izlaska, i SDP će poštovati bilo čiju odluku. Što se SDP-a tiče, mi ćemo odluku o načinu izlaska na izbore i odluku o našem statusu u Vladi izbornog povjerenja donijeti na sjednici GO koja će biti održana za 7 dana", naveo je Stanić.

Mediji već ozbiljno spekulišu da ce i SDP ostati u vladi , a Stanić kaže kako će se u donošenju odluke o daljem statusu u prelaznoj Vladi rukovoditi ispunjavanjem cilja zbog kog su u nju i ušli, a to su fer i slobodni izbori

"Nijesmo žurili sa odlukama u ranijem periodu, nećemo žuriti ni sad, saslušaćemo sve ono što naši partneri imaju da kažu, saslušaćemo mišljenje nevladinog sektora u CG s kojim imamo niz sastanaka ovih dana, kao i naših članova i simpatizera koje obilazimo od Cetinja do Gusinja, tako da je nama cilj da dođemo do kvalitetnog rješenja koje će dovesti do onoga što je i cilj opozicione trojke – sprovođenja fer i demokratskih izbora u oktobru", dodaje Stanić.

Bonus video: