Bivši radnici "Vunka" ni poslije devet godina ne mogu da dođu do svojih potraživanja

“Punih devet godina mi čekamo da dođemo do svojih prava na jedan potpuno demokratski način naravno vjerujući u institucije države”, kazao je predsjednik zbora povjerilaca, Desimir Minić
61 pregleda 4 komentar(a)
vunko._2, Foto: S.PRELEVIĆ
vunko._2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 10.08.2016. 18:27h

Kako ni nakon devet godina koliko strpljvo čekaju na naplatu svojih potraživanja nadležni I pored preko dvadeset raspisanih tendera nisu našli kupca za prodaju fabrike,radnici nekadašnjeg bjelopoljskog giganta AD Vunko u stečaju na današnjem zboru u krugu fabrike pozvali su nadležne u opštini da se hitno uključe u rješavanje njihovog problema.

U suprotnom najavljuju proteste.

Na naplatu svojih potraživanja, bivši radnici bjelopoljskog Vunarskog kombinata čekaju dugo.

“Punih devet godina mi čekamo da dođemo do svojih prava na jedan potpuno demokratski način naravno vjerujući u institucije države”, kazao je predsjednik zbora povjerilaca, Desimir Minić.

No kako su za to vrijeme od nadležnih dobijali samo prazna obećanja,i njihovo povjerenje u institucije države je na izmaku. Zahtjeve koje godinama ponavljaju, mogli su se čuti I na današnjem zboru u krugu fabrike .

“Prioritetna potraživanja radnika su 841.000 eura.Mi tražimo osim tih 841 hiljadu da se Vlada odrekne dijela svojih potraživanja makar pola miliona da bi mogli isplatiti otpremnine po godini radnog staža”, kazao je Minić.

To očekuje 330 radnika ovog nekadašnjeg giganta.Kako ni sami više ne znaju na koliko se tendera za prodaju Vunka nije našao kupac, a vrijednost njegove imovine pala je sa 12 na dva i po miliona eura,odlučili su da već u ponedjeljak od gradonačelnika Aleksandra Žurića zatraže raspisivanje novog tendera I hitno rješavanje ovog dugogodišnjeg problema. U suprotnom najavljuju proteste.

“Mi ne tražimo ništa samo što je naše.Ukoliko ne dođe ni do kakvih pomaka mi smo se dogovorili da ćemo čvrsto stati u jedan čvrsti bedem I staćemo pred opštinu,tražićemo svoja prava kad ih nismo devet godina mogli naći ovdje,devet godina ćemo čekati pred opštinu”, kazao je bivši radnik "Vunka", Ćerim Hajdarpašić.

Uz ovaj zahtjev bivši radnici Vunka tražiće I smjenu stečajnog upravnika Radojice Grbe koji je kako kažu glavni krivac za agoniju u kojoj se nalaze skoro deceniju. Ako se do prvog septembra ne raspiše tender za prodaju AD Vunka u stečaju od njega će tražiti da vrati novac koji je do sada uzeo u stečajnom postupku.

Bonus video: