Otac Marka Đurapčevića: Nismo moćnici koji žele da zataškaju slučaj

Vujović je teško povrijeđen u nesreći 29. jula, a dva dana kasnije preminuo je na Odjeljenju intenzivne njege
320 pregleda 38 komentar(a)
Saobraćajna nesreća Milenko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Saobraćajna nesreća Milenko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.08.2016. 17:28h

Aleksandar Đurapčević, otac 19-godišnjeg Marka, učesnika saobraćajne nesreće od čijih posljedica je prije nekoliko dana preminuo 32-godišnji Milenko Vujović, reagovao je povodom, kako kaže, mdijske hajke koja se već danima vodi protiv njegovog sina.

Kaže da je njegov Marko jedinac i da nije sin nikakvih moćnika koji nastoje da zataškaju slučaj.

Aleksandar Đurapčević objašnjava da je zaposlen kao kontrolor u firmi "Montenegro prevoz- Pejović", dok je njegova supruga nezaposlena.

Objašnjava da je u noći kada se desio udes 29. jula, sa sinom bio do okončanja uviđaja koji je trajao četiri i po sata i da su se ponašali prema uputstvima istražitelja koji su obavljali uviđaj.

Za Marka kaže da nema kriminalne prošlosti i da nikada nije kažnjavan ni zbog saobraćajnog prestupa.

Dodaje da je želja porodice Đurapčević da se utvrdi da li je u saobraćajnoj nesreći bilo krivice Marka Đurapčevića ali da to treba prepustiti nadležnim organima, a ne da o tome sudi javnost.

Aleksandar Đurapčević je izrazio i saučešće porodici Vujović, i uz svo razumijevanje zbog boli koja ih je zadesila, moli ih da ne presuđuju unaprijed o krivici njegovog sina. Na kraju dodaju da Marko neće bježati od bilo kakve odgovornosti, pa ni krivične, ako takvu odluku donesu nadležni organi.

Više tužilaštvo u Podgorici preuzelo je istragu o saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao Vujović.

Reakcija tužilaštva uslijedila je nakon što se porodica stradalog javno oglasila i pozvala nadležne da ne zataškavaju detalje udesa i ne prikrivaju jednog od učesnika.

Vujović je teško povrijeđen u nesreći 29. jula, a dva dana kasnije preminuo je na Odjeljenju intenzivne njege.

Porodica je saopštila da od policije i tužilaštva danima nije mogla da dobije nijedan podatak o udesu, osim da je Milenko bio suvozač u "mazdi” kojom je upravljao Boško Boljević.

Zbog toga su i pokrenuli privatnu istragu.

Bonus video: