Pajović: Rezultati pokazuju da sam bolji od prethodnog šefa Skupštine

"Ponovio sam više puta, mogu i vama da se spremamo za samostalan nastup ali će konačna odluka o tome, ne samo kod Pozitivne, nego i kod većine aktera, biti donijeta tokom avgusta"
73 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.08.2016. 17:39h

Predsjednik Skupštine i lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poručio je da će i nakon parlamentarnih izbora biti dio vlasti, a konačnu odluku o načinu izlaska na izbore, donijeće tokom avgusta.

Pajović je na pres konferenciji iznio podatke o tome šta je sve urađeno za dva mjeseca koliko se nalazi na čelu parlamenta.

U maniru 100 dana Vlade, Pajović je predstavio podatke o tome šta je sve urađeno za vrijeme njegovog dvomjesečnog mandata. Stotinak usvojenih zakona, desetak posjeta stranim zemljama i našim opštinama, približno toliko susreta sa međunarodnim predstavnicima... samo su neki od podataka.

"U principu 10 zakona je usvojeno u prvih šest mjeseci ove godine, dok je ukupan broj prvanih akata za ovih dva mjeseca 117, odnosno zakona ukupno 85. U prethodnih godinu, od 2. juna 2015. do 2. juna 2016. godine, Skupština je usvojila 121 pravni akt. Dakle odnos je 117 za dva mjeseca, 121 za godinu. Milsim da te brojke govore više od bilo čega", rekao je Pajović.

Osim što tvrdi da je za dva mjeseca, uradio osam puta više nego njegov prethodnik Ranko Krivokapić tokom prvih pola godine, Pajović je kazao da je za to vrijeme uspio i da uštedi novac iz budžeta, na račun telefona, benzina i reprezentacije.

Predsjednik parlamenta tvrdi i da nije nikog zaposlio za vrijeme svog mandata, ali s druge strane najavljuje otkaze.

"Oni pojedinci koji su umislili da mogu svoju političku pripadnost da stave ispred profesionalnosti neće moći da obavljaju sve funkcije u narednom periodu i to im ja obećavam".

Pajović vjeruje da će Pozitivna i nakon izbora biti dio vlasti.

"Apsolutno sam ubijeđen da ćemo biti dio odgovorne vlasti nakon izbora. Ponovio sam više puta, mogu i vama da se spremamo za samostalan nastup ali će konačna odluka o tome, ne samo kod Pozitivne, nego i kod većine aktera, biti donijeta tokom avgusta".

Upitan, da li za slučaj Ramada i dalje misli da je samo politčka farasa, Pajović kaže da treba pustiti državne organe da rade svoj posao.

"Tim prije, što je stranka Pozitivna Crna Gora, na čijem sam čelu direktno zainteresovana za institucionalno rješavanje tog slučaja".

Na pitanje da prokomentariše podizanje spomenika ustaškom teroristi Miru Barešiću koji je ubio jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića, rodom iz Bara, Pajović je kratko kazao - da je u potpunosti saglasan sa zvaničnim stavom države Crne Gore, koja je Hrvatskoj uputila protestnu notu.

Bonus video: