Policija predložila MUP-u da raspiše nagradu za informacije o osobi koja je pucala na Šukovića

Možda ipak na ovom slučaju policija neće morati da driješi kesu, jer je juče postavljajući pitanja čelnicima Tužilaštva, poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević otkrio da je izvjesna osoba sredinom jula dostavila tužiteljki Vesni Jovićević veoma značajne podatke
4 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.07.2016. 18:12h

Policija je predložila MUP-u da raspiše novčanu nagradu za informacije o osobi koja je nedavno pucala na policajca Predraga Šukovića u centru Podgorice.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović saglasan je sa tim predlogom i treba da utvrdi visinu nagrade. Nagrade su obećavane i u nekim drugim slučajevima al nisu dovele do informacija a za sve to vrijeme, u Crnoj Gori i dalje je preko 40 nerasvijetljenih ubistava.

"Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je nakon dobijanja inicijative uprave policije tražio mišljenje nadležnog direktorata i shodno članu 56 zakona o unutrašnjim poslovima, saglasan je sa predlogom da javno obeća nagradu u cilju dobijanja obavještenja od građana koja bi pomogla rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva u pokušaju, a koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Predraga Šukovića. Ministar unutrašnjih poslova utvrdiće iznos nagrade nakon što od sektora kriminalističke policije dobije predlog. Ministar Danilović očekuje da će raspisivanje nagrade doprinijeti da se rasvijetli slučaj napada na Predraga Šukovića", navodi se u odgovoru MUP-a.

Možda ipak na ovom slučaju policija neće morati da driješi kesu, jer je juče postavljajući pitanja čelnicima Tužilaštva, poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević otkrio da je izvjesna osoba sredinom jula dostavila tužiteljki Vesni Jovićević veoma značajne podatke.

"Da li je viši tužilac 12. jula dobila informacije o identitetu osobe za koju se sumnja da je pucala na inspektora Šukovića? Da li se radi o osobi koja se kreće na relaciji Sarajevo - Banja Luka - Švajcarska i ako ima tužilac te podatke zašto ništa nije urađeno po tom pitanju i zašto mi nemamo pojma o tome", kazao je Medojević.

Konkretnog odgovora nije bilo sem da se radi sve u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Mozda tako tužioci i riješe slučaj i utvrde ko je maskirani muškarac sa snimka dok kriminalistička policija izračuna koliko to novca nije malo ili mnogo da se ponudi za valjanu informaciju. Inače, Vlada je već raspisala jednu takvu nagradu od čak milion eura, za informacije o ubistvu direktora Dana Duška Jovanovića. Taj milion ipak za sada, kako nezvanično saznajemo, nije dovoljan da neko nakon 12 godina od zločina prekrši omertu. Nagrada je bila javno obećana i u slučaju ubistva košarkaša Ljubomira Jovanovića.

Bonus video: