Sukobi i u Ministarstvu poljoprivrede: Pomoćnici ministra blate Markovića?

Dok je juče bio u službenoj posjeti Pljevljima, na sajtu Ministarstva poljoprivrede osvanulo je saopštenje koje sadrži niz uvreda na njegov i račun njegovog saradnika
177 pregleda 12 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Screenshot (YouTube)
Budimir Mugoša, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.07.2016. 18:19h

Sukobi na relaciji vlast – opozicija u Vladi izbornog povjerenja bilježe se i u Ministarstvu poljoprivrede. Bez znanja ministra iz redova opozicije Budmira Mugoše, njegovi pomoćnici iz vlasti objavili su saopštenje u kojem oštro kritikuju Mugošinog savjetnika Milana Markovića iz URE. Mugoša tvrdi da se radi o blaćenju a ne o argumentovanoj raspravi.

Uvrede na sajtu

Dok je juče bio u službenoj posjeti Pljevljima, na sajtu Ministarstva poljoprivrede osvanulo je saopštenje koje sadrži niz uvreda na njegov i račun njegovog saradnika, profesora Biotehničkog fakulteta Milana Markovića, kaže ministar iz redova opozicije Budimir Mugoša.

“Tako se ne može funkcionisati. Bez znanja ministra. Tu se nije polemisalo sa stavovima gospodina Markovića da li službu treba urediti na ovaj ili onaj način nego se polemisalo sa njegovim političkim stavovima", kazao je Mugoša za TV Vijesti.

U saopštenju koje su potpisala četiri pomoćnika u ministarstvu poljoprivrede iz redova vlasti, navodi se da na Biotehničkom fakultetu postoje dvije službe kojima rukovodi profesor Marković - Služba za selekciju stoke i Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji, te da obje službe finansira Vlada.

Pomoćnici tvrde da su te službe neefikasne i da o tome svjedoče i proizvođači:

"Umjesto da pružaju savjete poljoprivrednicima, zaposleni u navedenim službama najveći dio vremena provode na poslovima kontrole. U zemlji u kojoj se kontrolori množe poput korova, nakon što kontrolori iskontrolišu kontrolore, koji će svojim kontrolorima po dubini i širini dostaviti izvještaje, ipak ćemo morati da radimo, jer u suprotnom neće biti šta da se kontroliše. E da bi radili i stvarali više u poljoprivredi, potrebni su savjetodavci koji će biti prisutni na terenu, podučavati poljoprivredne proizvođače, dijeliti sa njima svoje znanje."

Ranije je Marković u stručnoj analizi u listu Dan kritikovao reorganizaciju Savjetodavne službe na Biotehničkom fakultetu, što je prema riječima Mugoše mogao biti povod za argumentovanu i stručnu raspravu, a ne za hajku na lični i profesionlani dignitet.

“To je blaćenje. Ministarstvo poljoprivrede je razvilo je jedan program reorganoizacije te savjetodavne službe sa kojim se ne slaže profesor Marković, kao ekspert iz te oblasti. To je jedna jako opasna poruka građanstvu da svako ko misli drugačije će biti šikaniran i neprijatelj je. To što je neko od službenika bez njegovog znanja objavio saopštenje na zvaničnom sajtu ministarstva poljoprovrede ne dešava se prvi put, ali sada će neko zbog toga i odgovarati", poručio je Mugoša.

Bonus video: