Razmatran Sporazum sa Milošem Marovićem

"Ispunjeni su svi procesni i materijalni uslovi i ja sam apsolutno ubijeđen da će Boris Savić, predsjednik suda usvojiti sporazum o priznanju krivice i da će donijeti rješenje o prihvatanju usvajanja tog sporazuma", rekao je Begović
63 pregleda 4 komentar(a)
Zdravko Begović, Miloš Marović, Foto: Komnen Radević
Zdravko Begović, Miloš Marović, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 22.07.2016. 18:03h

U podgoričkom Višem sudu održan je još jedan pretres na kojem je razmatran sporazum o priznanju krivice u budvanskim aferama. Riječ je o sporazumu kojim je krivicu priznao Miloš Marović, a kojim se obavezao da vrati 380.000 eura i odrobija godinu zatvora. Očekuje se da će sporazum biti potvrđen narednih dana.

Otac Miloša Marović, Svetozar označen je kao šef kriminalne organizacije koja je oštetila budvansku kasu za više miliona eura.

Po izlasku iz zgrade suda mlađi Marović odbio je da odgovora na pitanja novinara, što je uradio njegov advokat.

"Ispunjeni su svi procesni i materijalni uslovi i ja sam apsolutno ubijeđen da će Boris Savić, predsjednik suda usvojiti sporazum o priznanju krivice i da će donijeti rješenje o prihvatanju usvajanja tog sporazuma", rekao je Begović.

On je podsjetio da je Miloš Marović, priznajući krivicu za učešće u nezakonitom poslu prodaje 26.000 kvadrata opštinske zemlje na Jazu, kažnjen na godinu zatvora i da plati 385.000 eura i troškove postupka koji iznose oko hiljadu eura. Ako sporazum postane pravosnažan, ima rok u kojem mora vratiti novac.

"Taj rok počinje teći tri mjeseca od pravosnažnosti presude ukoliko sporazum zaista bude usvojen", rekao je Begović

Ako se za 90 dana ne snađe za novac, navedeni iznos platiće oni koji su za mlađeg Marovića dali garancije.

"On je već i prilikom zaključenja sporazuma o priznanju krivice dostavio neke hipoteke na nepokretnosti njegovih rođaka i prijatelja tako da je to jedna sigurna garancija za specijalno tužilaštvo i za sud. Ukoliko budu obezbijeđena novčana sredstva onda će ona biti i uplaćena, ako ne te nepokretnosti su garancija za iznos koji je obavezan da uplati", objašnjava Begović.

Sada je na potezu predsjednik suda Boris Savić, koji će po pitanju sporazuma dati konačnu riječ.

Poslije Miloša Marovića, već 1. avgusta pred Savićem će se iz istog razloga naći njegov otac Svetozar.

Riječ je o jednom od dva sporazuma koja je Marović potpisao za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Drugi pretres zakazan je za 8. septembar.

Bonus video: