Ašanin: Prijava protiv Parače zbog nesavjesnog rada

"Vlast toleriše sebi bliske firme i šteti budžetu, a novac koji pripada svim građanima za zdravstvo, škole i bolje puteve ostaje u džepovima pojedinaca, a moguće i funkcionera koji su zaduženi da naplaćuju taj novac u interesu svih nas", rekao je Ašanin
298 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: URA
Ivan Ašanin, Foto: URA
Ažurirano: 22.07.2016. 17:49h

Direktor Direkcije za saobraćaj, Ivan Ašanin podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme, Sava Parače zbog, kako je saopšteno, krivičnog djela nesavjestan rad.

"Krivična prijava protiv Parače kvalifikovana je kao nesavjestan rad u službi, a može se tretirati i kao zloupotreba službenog položaja gdje je budžet Crne Gore oštećen za oko milion eura”, saopštio je Ašanin na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Ustavni sud suspendovao član 9 Pravilnika o postavljanju natpisa i reklama pored državnih puteva 5. septembra 2013. godine.

Kako je kazao, Parača nije nijednim dopisom uputio zahtjev Ministarstvu saobraćaja, niti inicijativu za izmjenu člana 9 Pravilnika.

Ašanin je naveo da je Direkcija 2012. godine, po osnovu izdavanja odobrenja za postavljanje bilborda i reklama, inkasirala u svoj budžet 268.681 EUR. “Tako da možemo pretpostaviti do usvajanje novog Pravilnika kolika će šteta nastati za budžet Direkcije, ako je do sada prošlo tri godine".

Prema riječima Ašanina, firma sa najviše bilborda je “Montepano”, čiji je vlasnika generalni direktor Radio televizije Crne Gore, Rade Vojvodić.

"Vlast toleriše sebi bliske firme i šteti budžetu, a novac koji pripada svim građanima za zdravstvo, škole i bolje puteve ostaje u džepovima pojedinaca, a moguće i funkcionera koji su zaduženi da naplaćuju taj novac u interesu svih nas", rekao je Ašanin.

Bonus video: