Lake fest: Ove godine veće i značajnije interesovanje publike

Tradicionalno, cijena karte po danu je 10 eura odnosno 25 eura za trodnevni program, a prodaja kreće od ponedjeljka.
64 pregleda 0 komentar(a)
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 16.07.2016. 17:43h

Krupac i Lake fest ove godine pomjeraju granice. Šesto izdanje nikšićkog rok festivala doraslo je svjetskoj zvijezdi kakva je Manu Chao.

"Na opšte zadovoljustvo nas i regionalne publike, nastupiće u nedjelju 14. avgusta", kazao je direktro festivala Peđa Zečević.

Francuski muzičar i njegov bend La Ventura nastupiće u dobrom društvu, jer će festival ugostiti provjerena imena regionalne scene. Prilikom osmišljavanja lajn-apa mislilo se na sve generacije odane rock'n'rollu.

"Starije generacije najviše vole što će doći YU grupa, Kerber itd. Osim te nostalgije tu su mlađi bendovi, noviji bendovi koji u zadnjih 20 godina svojim kvalitetom zaslužuju učešće na Krupcu", kazao je Zečević.

Žurka na jezeru će trajati četiri dana, od kojih je prvi besplatan. Publiku će zagrijati Rambo Amadeus, Bajaga i instruktori i energični Kultur šok koji će nastupiti prve večeri. U nastavku festivala - dobra svirka i atraktivni nastupi očekuju se od Gorana Barea i Majki i bivšeg frontmena Blok auta Nikole Vranjkovića. Sve to je obavezalo organizatore da prošire onlajn prodaju karata.

"Interesovanje iz Hrvatske je mnogostruko veće nego prethodnih godina. Bosansko tržište na kom smo jako medijski prisutni je takođe prisutno. Iz Srbije ima dosta ljudi na Lejk festu", rekao je Zečević.

Ni danju u zaleđu Krupačkog jezera ne može biti dosadno. Priroda se postarala za ambijent, pa su za avanturiste potrebni samo šator i vedro nebo. Neki gosti biraju smještaj, a sve to je šansa za nikšićki turizam koji u danima festivala osjeća benefite.

"Evidentno je da je svake godine interesovanje preko naše TO kao i preko drugih turističkih organizacija sve veće i sve značajnije", kazala je Dragica Popović iz TO Nikšić.

Za razliku od prethodnih, kamperi će ove godine plaćati boravišnu taksu koja po danu iznosi 60 centi. Osim rada na promociji, TO organizacija je ove godine konkretizovala saradnju sa festivalom, a organizatori u završnici očekuju veću pomoć sa lokalnog nivoa.

"Sa samim organizatorom smo učestvovali na projektu za dodjelu sredstava i dobili smo", kazala je Popović.

"Očekujem, nije još kasno da će se dodatno uključiti opština, jer je to naš strateški partner bez kog ne bismo ništa mogli, da će se dodatno uključiti ne samo oko finansija već i korišćenja samog jezerskog kompleksa", rekao je Zečević.

Zečević ističe da im je uz višegodisnje sponzore ove godine najveći oslonac Ministarstvo kulture. Tradicionalno, cijena karte po danu je 10 eura odnosno 25 eura za trodnevni program, a prodaja kreće od ponedjeljka.

Bonus video: