TRAŽIĆE POMOĆ OD KOLEGA IZ REGIONA?

Policija i dalje ne zna ko je i po čijem nalogu pokušao da ubije Šukovića

Televizija Vijesti nezvanično saznaje da do sada prikupljeni podaci nijesu bili od pomoći da se utvrdi identitet osumnjičenog, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je osoba koja je pucala u Šukovića unajmljena ili došla iz neke od susjednih država
17 komentar(a)
Predrag Šuković pucnjava, Foto: Boris Pejović
Predrag Šuković pucnjava, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Pokušaj ubistva, kako je tužilastvo kvalifikovalo, jučerašnje ranjavanje bivšeg šefa odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića i danas je glavna tema u javnosti.

Dok istražitelji pokušavaju da utvrde ko je osoba koja je juče u centru glavnog grada ispalila hice u nekadašnjeg policijskog funkcionera, inače ljutog kritičara potpredsjednika vlade Duška Markovića, koga je prozivao za najteža krivična djela, sam Marković tvrdi da sa ovim događajem nema nikakve veze.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković poručuje da je država spremna na oštar obračun sa mafijom, a premijer Milo Đukanović da ovaj događaj ne može biti pokazatelj da je mafija dobila rat sa državom.

Ubistvo u pokušaju, tako je tužilaštvo kvalifikovalo krivično djelo koje se juče dogodilo u samom centru Podgorice kada je i dalje nepoznata osoba, maskirana naočarima i šeširom ispalila nekoliko hitaca u noge bivšeg šefa odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića a potom pobjegla. 

Iako posjeduje fotografije osumnjičenog, izuzete sa videokamere, policija i dalje ne zna ko je muškarac, zašto i po čijem nalogu je pokušao da ubije Šukovića, te gdje je nakon mučkog ranjavanja Šukovića pobjegao.

Da se dobiju odgovori na sva ova pitanja i da se slučaj u što kraćem roku rasvijetli od svojih saradnika zahtijevaće Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

"Država će pokazati svoju snagu i odlučnost u tom pravcu da pruži sigurnost i bebjednost svim građanima i da se oštro obračuna sa svim učiniocima krivičnih djela i sa svim krakovima mafije bez obzira od kuda oni dolaz", kazao je Stanković.

Premijer Milo Đukanović poručuje da pokušaj ubistva Šukovića ne može biti pokazatelj da država gubi rat sa mafijom.

"To je gruba neistina da je mafija ovdje ili bilo gdje drugo jača od države, to ako neko ima tu iluziju onda nije dronamjeran ili jeneznaven. Država je uvijek jača i država će uvijek sve stvari postaviti na svoje mjesto uključujući i ovu državu

Potpredsjednik Vlade, Duško Marković ranije je utvrdio da hici u Šukovića nemaju veze sa sudskim sporom koji je on imao sa bivšim policijskim funkcionerom.

Upravo po Markovićevoj tužbi, Šuković je nedavno osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti vicepremijera.

 Dusko Marković ipak ne bi bio iznenađen da Predrag Šuković njega označi kao osobu povezanu sa pokušajem ubistva

"To ne mogu da dovedem ni u kakav kontekst sa sudskim slučajem koji sam imao sa Šukovićem. Neke novinarske spekulacije koje sam danas imao priliku da vidim odbacujem kao tendeciozne i zlonamjerne. Apelujem na državne instuticije da u što kraćem roku pronađu izvršioca i nalogodavca", rekao je juče Marković

Šuković je ranjen juče oko 10 sati i 30 minuta u trenutku dok je šetao Njegoševom ulicom s namjerom da predahne u nekom od lokala.

Napadač mu je prišao s leđa i u pravcu njegovih nogu ispalio tri hica. Nakon pucnjave smješten je u Klinički centar Crne Gore odakle su Televiziji Vijesti saopštili da je njegovo stanje stabilno.

"Obavještavamo vas da se pacijent P.Š. osjeća dobro i da je stabilnih vitalnih parametara. Njegovo liječenje se nastavlja u Centru za vaskularnu hirurgiju", navodi se u saopštenju.

Dok se Šuković oporavlja, podgorička policija u saradnji sa tužilaštvom intezivno traga za počiniocem djela. Televizija Vijesti nezvanično saznaje da do sada prikupljeni podaci nijesu bili od pomoći da se utvrdi identitet osumnjičenog, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je osoba koja je pucala u Šukovića unajmljena ili došla iz neke od susjednih država.

To će, kako Televizija Vijesti nezvanično saznaje, biti i razlog da crnogorska policija u cilju rasvjetljavanja ovog djela pomoć zatraži od kolega iz regiona.

Preporučujemo za Vas