Na tivatskoj rivijeri boravi skoro 3600 gostiju

"Jako smo zadovoljni posjetom hotela. To je nekih 80 procenata trenutno, uglavnom gosti iz Velike Britanije, Francuske, Rusije, kao i iz okruženja bivše Jugoslavije"
4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.07.2016. 17:49h

Na tivatskoj rivijeri boravi skoro 3600 gostiju, što je šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je našoj televiziji iz lokalne turističke organizacije.

Zbog toga su posebno zadovoljni hotelijeri koji kažu da značajan procenat čine turisti iz zemalja zapadne Evrope. Domaći i gosti iz regiona Tivat označavaju idealnim mjestom za odmor, jer su ga kažu zaobišli gužva, loša zabava i ssund muzika.

Iako slika sa plaža i gradskog šetališta Pine ne bi navela na takav zaključak, sezona na tivatskoj rivijeri protiče u znaku optimističnih predviđanja, čak i u poređenju sa prošlom, rekordnom, godinom.

"Po našoj statistici koju radimo petkom šest posto više. Mi očekujemo da će ovaj vikend, danas i sjutra, biti udarni i da ćemo ovaj od ponedjeljka bilježiti neke bolje rezultate" kazala je Bernarda Moškov, direktorica TO Tivat.

Prema zvaničnim podacima lokalne turističke organizacije, u Tivtu boravi 3591 gost, mada ovu brojku, podvlači Moškov, treba uzeti sa rezervom.

"Donošenjem zakona od prošle godine naši stanodavci imaju pravo da imaju kući tokene, kojima sami prijavljuju goste, tako da možda ova statistika koju mi vodimo da nije baš do u jedan broj tačna zato što nemamo uvid u te podatke koji stanodavci sami dostavljaju MUP-u Crne Gore" objasnila je Moškov.

Većina ugovorenih aranžmana sa turističkim agencijama dosad je i realizovana, zbog čega SU hotelijeri zadovoljni.

"Jako smo zadovoljni posjetom hotela. To je nekih 80 procenata trenutno, uglavnom gosti iz Velike Britanije, Francuske, Rusije, kao i iz okruženja bivše Jugoslavije" kazao je Nemanja Stijepović, menadžer hotela.

Ušuškan u zalivu, Tivat je mamac za mnoge, a svako ima svoje razloge zašto je izbor za odmor pao na najmanju bokeljsku opštinu.

"Zbog Porta Montenegra, eto zato što tu možete da vidite sve i baš su ga renovirali u zadnjih par godina znači i baš je okej destinacija. Pristojne cene smeštaja, i sve, jednostavno sve na jednom mestu, mir i tišina i ostalo baš" kazao je jedan od turista.

"Mislim da je stepen uređenosti grada, komunalne higijene na dosta visokom nivou, sadržaji su, takođe, dosta bogati za sve generacije" objasnio je jedan od posjetilaca.

Iako im tivatska rivijera pruža mnogo mogućnosti, značajan procenat inostranih gostiju boravak u Crnoj Gori želi da iskoristi kako bi se što bolje upoznali sa našom zemljom.

"Jako su zainteresovani transferima, počnimo od Lovćena, nacionalnih parkova, do sjevera Crne Gore, na kraju i ovuda" istakao je Stijepović.

Za one koji tokom odmora ipak ne žele da prevaljuju na desetine kilometara lokalna turistička organizacija i Centar za kulturu pripremili su bogat program, koji će se goće se gotovo svake večeri održavati na različitim gradskim lokacijama.

Bonus video: