Milić: Vodiću SNP na izborima, neformalno tražili da odem

Ranije je šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović rekao kako je toj partiji potreban radikalan zaokret, te da gotovo cjelokupan poslanicki klub nije zadovoljan rukovođenjem partijom
66 pregleda 28 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.07.2016. 17:45h

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da je priča o unutarpartijskim prilikama u toj partiji završena na sinoćnjem Glavnom odboru i poručio da će on voditi partiju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Milić je TV "Vijesti" potvrdio da jeste bilo neformalnih zahtjeva da se on povuče i da se ispita njegovo povjerenje, ali da to ništa nije formalizovano, te da je ostavka lični čin i da on o tome apsolutno nije ni razmšljao. Milić je kazao da nije tačno da je stranka u dugovma, već da je u plusu i da se sve partijske strukture okreću oktobarskim izborima.

"Glavni odbor se o tome nije izjašnjavao jer je to pitanje odavno riješeno. Ostavka je, kao što znate, lični čin i apsolutno sa moje strane nije bilo ni primisli da bi to trebalo. Takođe, ni pitanje povjerenja meni kao predsjedniku SNP-a, nije pokrenuto", rekao je Milić.

Ipak, Milić priznaje da je takvih zahtjeva bilo.

"Neformalno jeste, formalizovano nije, a ono što je najvažnije je – SNP je svoje zaključke kojim je definisao raniji rad usvojio bez ikakvih nesuglasica. Ono što je bitno – potpuno je legitimno, ako imate demokratsku partiju, da neko neformalno to i uradi, ali kod nas se zna procedura i ona se treba ispoštovati, formalizacije procedure nije bilo", kazao je Milić.

Lider SNP-a odbacuje nezvanične navode lista "Vijesti" da je na sinocnjoj sjednici GO saopsteno kako je njegova partija u minusu 250 hiljada eura. Kaže da su to glasovi koji ne dolaze iz partije i koji žele da nanesu štetu SNP-u.

"Ja sam upoznao članove Glavnog odbora da je nas finansijski izvještaj za 2015 u plusu. Mi imamo 100 zaposlneih kojima plaćamo uredno poreze i doprinose. Dakle, očigledno se želi, u nedostatku načina da se napravi šteta SNP-u, širiti dezinformacije i neistine. Ono što je bitno – ta priča vezano za unutrašnje prilike u SNP-u sinoć je završena", rekao je Milić.

Ntanje da li će on voditi SNP na predstojećim parlamentarnim izborima Milić ovako odgovara:

"Na žalost nekih koji bi najradije da SNP ne postoji hoću, a na zadovoljstvo članova i simpatizeta SNP", rekao je Milić

Ranije je šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović rekao kako je toj partiji potreban radikalan zaokret, te da gotovo cjelokupan poslanicki klub nije zadovoljan rukovođenjem partijom.

Bonus video: